— Grunnen til at lekelandet selges er at vi nå har etablert og bygd opp et konsept som er modent for videre utvikling. Vi ønsker å levere stafettpinnen til noen som har engasjement og interesse for det, noe som også var med i våre opprinnelige planer, uttaler styreleder Remi Anthony til Fædrelandsvennen.

Driften av Planeten Pluto lekeland har ikke akkurat vært en lek for eierne.

I de fire årene fra oppstarten høsten 2011 til og med 2014 var det samlede underskuddet på hele 4,8 millioner kroner. Men ifølge medeier Anthony er årets tall sorte, og han avviser fare for konkurs.

Driver på dispensasjon

Kristiansand kommune lager ny reguleringsplan for Sørlandsparken, som behandles av byutviklingsstyret neste uke og deretter endelig av bystyret 9. desember.

Lekelandet har hittil drevet på dispensasjon fordi det betraktes som tjenesteyting, ikke handel.

Både McDonald's, Plantasjen og Dyreparken har åpent på søndager.

Kommuneadministrasjonen mener det er rom for lekeland i eller nær Kvadraturen, men siden det krever plass kan de akseptere ett lekeland i Sørlandsparken, og da som en del av senteret og dets åpningstid.

De ønsker ikke helligdags- og søndagsåpent, fordi det genererer ekstra biltrafikk den veien.

— Både McDonald's, Plantasjen og Dyreparken har åpent på søndager, dette fremstilles som om Sørlandsparken er det store ondet. Den største forskjellsbehandlingen er likevel et annet lekeland, som heller ikke ligger i Kvadraturen, men som har åpent på søn- og helligdager. Det er konkurransevridende, mener Remi Anthony.

Mange ganger strander gode ideer på det faktum at områdets planer ikke passer fordi ideen har en annen formålskode, skriver artikkelforfatteren om Sørlandsparken. Foto: Arkivfoto

Frykter økt biltrafikkLekelandet vil neppe bli solgt innen bystyret har gjort sitt vedtak og rammebetingelsene er klare. Hvis politikerne støtter administrasjonen, må eierne ta en alvorsprat med huseier, Olav Thon Eiendomsselskap.

— Leiekontrakten sier at vi skal ha åpent på søndager. Uten søndagsåpent kan ikke drive på dagens rammebetingelser, påpeker styrelederen.

Senest i fjor vår, ved behandling av ny dispensasjon, sa politikerne nei til søndagsåpent - et vedtak som ble påklaget, men opprettholdt av Fylkesmannen. Det spørs nok om de har endret syn siden den gang.

- De fikk dispensasjon fordi det skulle være et tilbud til barna mens folk er ute for å handle, ikke når alt annet er stengt. Hvis ikke kommer folk til å kjøre mer til Sørlandsparken når de ikke skal handle, påpeker Eirik Dåstøl Langeland (Ap), medlem av byutviklingsstyret.

Planeten Pluto måler 2300 kvadratmeter. Ifølge en trafikkrapport fra Vianova genererer lekeland 12 bilturer per døgn per 100 kvadratmeter.