— Den store satsingen i 2016 blir tilbudet til byens tredjeklassinger om ett års gratis medlemskap i badet, sier administrerende direktør i Aquarama, Unni Mesel.

Fædrelandsvennen fortalte i november om ops-prosjektet der bade- og svømmeanlegget ved Bystranda ønsket å få med seg kommunen, private aktører og offentlige tilskuddsordninger på en spleisordning.

— At Kristiansand kommune sa seg villig til å bli med på prosjektet gjorde at det ble realisert. Nå har kommunen bevilget 1 million kroner årlig over en fireårsperiode, men vårt ønske er at dette skal bli en fast ordning for byens tredjeklassinger, forteller Mesel.

Fra 1. februar skal alle tredjeklassingene i Kristiansand tilbys ett års gratis medlemsskap i Aquarama. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

— Veldig positivt

— Vi ser veldig positivt på tiltaket, som nå ligger i rådmannens forslag til styrket svømmeundervisning, sier leder for oppvekststyret i Kristiansand, Mette Roth (H).

Mette Roth (H). Foto: FRANK MERSLAND

— Noen vil sikkert kritisere dette siden barna må ha med seg sine foresatte, men med rabattordningene for foresatte og familier, og det supplerende svømmekurset for de som behøver dette, mener jeg det er et godt opplegg som man bør ta imot med åpne armer. Så trenger jo heller ikke alle foreldre være med hver gang, men bytte på å ta med seg tre-fire barn i anlegget, fortsetter Roth.

Mangler 2,75 mill.

Utover Kristiansand kommune er Norgesenergi inne med 250.000 kroner i prosjektet. Til tross for at det mangler 2,75 millioner kroner av de 4 millionene Aquarama ønsket å hente eksternt, går de videre med prosjektet.

— Med eierne i ryggen har vi klart å satse likevel. Ellers har vi to-tre aktører fra næringslivet på blokka som vi jobber med å få med på prosjektet, sier Mesel.

Utover gratis adgang til tredjeklassingene innebærer prosjektet rabatterte klippekort for foresatte (8-9-åringer får ikke bade alene, journ.anm.) og behovsprøvde svømmekurs for tredjeklassingene.

— I sum skal prosjektet styrke tredjeklassingenes svømmeferdigheter samtidig som det er et folkehelsetiltak for både barn og voksne, avslutter Mesel.