— Vi vet at juni er en veldig væravhengig måned for oss, spesielt i helgene. Juni i år har bydd på perfekt dyreparkvær; relativt lite nedbør og for kaldt til å være på sjøen, forteller Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Dyreparken.

Dette har bidratt til at årets juni har blitt den beste junimåneden noensinne for Dyreparken. Det var NRK som første meldte om besøksrekorden. Aamot vil ikke ut med tall midt i sesongen, men sier at det har vært flere besøkende enn de 98 000 som ga besøksrekord i 2014. ## Mye oppmerksomhet

Åpningen av Hakkebakkeskogen trakk mye folk til Dyreparken. Foto: Anette Larsen

I tillegg til været har nyheter som tigerbabyer og Hakkebakkeskogen fungert som trekkplastre.— Vi har fått svært mye oppmerksomhet rundt disse tingene, og dette har helt klart hjulpet oss veldig. Vi hadde særlig gode tall i forbindelse med åpninga av Hakkebakkeskogen i begynnelsen av juni, sier Aamot.

Han avviser at det var ren taktikk å åpne Hakkebakkeskogen 5. juni, for å gjøre juni til en god måned.

— Helst ville vi ha åpnet i mai, men det rakk vi ikke. Vi prøver hvert år å få mest mulig ut av nyhetene våre i sesongen, forteller han.

Populær kaptein

Årets Kaptein Sabeltannforestilling har solgt masse billetter, og er et trekkplaster for Dyreparken. Foto: Torbjørn Witzøe

2015 kan fort bli et rekordår for Dyreparken. Både billetter til Sabeltannforestillingen og årskort har blitt revet bort.— Denne uka har vi solgt over 1000 billetter til Sabeltann hver dag, og fortsetter det sånn lørdag og søndag blir det den beste uka for Sabeltann noensinne. I tillegg har vi solgt 34 000 årskort, og runder vi 35 000 blir det årskortrekord også, forteller Aamot, som tror det er stor sjanse for at årskortrekorden fra 2012 ryker. Men da må alt klaffe de neste to ukene.

— Hvis det fortsetter som nå, så ser det veldig bra ut. Vi er avhengig av riktig vær fremover, og at folk ikke rømmer landet på grunn av dårlig sommervær, sier Aamot.