Fra mandag er barnas store helt igjen å se på scenen i Kjuttaviga i fire uker hver kveld fra mandag til lørdag. Foto: Torbjørn Witzøe
Dans, akrobatikk og pyrotekniske effekter inngår i årets Kaptein Sabeltann-forestilling i Dyreparken. Foto: Torbjørn Witzøe
I årets forestilling er Pelle pirat forelsket, men det fikk nesten fatale følger. Foto: Torbjørn Witzøe
Den grusomme Maga Kahn tar kvelertak på Pinky. Rollefigurene spilles av henholdsvis Frode Winther Maga og Max August Key Graarud (15). Foto: Torbjørn Witzøe

— Forhåndssalget er omtrent som i fjor, så alt bør ligge til rette for gode besøkstall også denne sommeren. Akkurat som i fjor har vi lagt ut 60.000 billetter for salg til de 24 forestillingene. I fjor ble vi til sammen overbooket med 3000 tilskuere, sier en fornøyd Kaptein Sabeltann-gründer Terje Formoe.

Håper på oppholdvær

Terje Formoe krysser fingrene for at det blir lite regn de fire neste ukene, men understreker at det skal svært mye til før de avlyser en forestilling som spilles under åpen himmel. Sist gang et Kaptein Sabeltann-show ikke kunne gjennomføres var 12. juli 1993.

Med 24 forestillinger blir det en travel sommer for skuespillerne i Kjuttaviga. Her er Kyrre Haugen Sydness i hovedrollen som Kaptein Sabeltann. Foto: Torbjørn Witzøe

Ikke blåkopi fra i fjorÅrets forestilling, «Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant», er den samme som i fjor. Men Terje Formoe understreker at de har gjort flere endringer. I den 90 minutter lange forestillingen får publikum stifte bekjentskap med en liten gutt på flukt, en livsfarlig jungelfyrste, en magisk diamant og selvsagt selveste Kaptein Sabeltann. I forestillingen inngår dans, akrobatikk og fekting, men også litt romantikk og mye humor. Nattemørket, pyrotekniske effekter og lyssetting bidrar til å skape en magisk stemning.

Neste år blir det en helt ny forestilling. Av de 45 som medvirker under sommerens forestillinger er 21 skuespillere. De andre har ansvar for alt fra lyd, lys og spesialeffekter til kostymer og sminke.

Skuespillerne

Det er Kyrre Haugen Sydness som har rollen som sjørøverkongen Kaptein Sabeltann. Siw Anita Andersen spiller Malena Pirat som i forestillingen er mamma til tvillingene Pelle og Pysa. Håvard Bakke spiller Langemann og Frode Winther Maga Kahn. Pinky og Sunniva spilles av henholdsvis Max August Key Graarud (15) og Johanne Regine Svendsberget (15). Rollen som Pinkys lillebror, Marco, er det i år som i fjor Adam Eftevaag (13) som har.

Barnas helt

— Kaptein Sabeltann har nok flest fans blant barn fra fire til sju-åtte år, men blant publikum er det i tillegg til foreldre også en del besteforeldre som kommer med barnebarna. De siste årene har vi også sett en del ungdommer, sier Terje Formoe.

Han tror det at forestillingen går over midtnatt bidrar til å gjøre den ekstra spennende for barna. Natta er kanskje med unntak av nyttårsaften en tid da bare de voksne får lov til å være oppe.

Norges største

Den populære sjørøverskikkelsen som Terje Formoe skapte til den første sommerforestillingen i Dyreparken i 1989, har hvert eneste år siden vært Norges mest solgte sommerforestilling. Med 60.000 besøkende i sommer vil billettinntektene inkludert gebyrer utgjøre over 16 millioner i kroner. I tillegg kommer salg av en rekke Kaptein Sabeltann-effekter.