— Vi har fått inn flere flinke ballspillere, og det er ingen tvil om at balansen i laget og spillertypene vi nå har kler hverandre. Konkurransen i laget er mye større i år. Det er ikke nødvendigvis fordi folk har spilt en dårlig kamp at vi setter dem ut. Men vi må holde spillerne varme og må skape en konkurranse i laget, sier Mons Ivar Mjelde.

Start leverte ingen festforestilling i 1-1-kampen borte mot Mjøndalen lørdag. Etter en god førsteomgang, var det Mjøndalen som tok over initiativet da de tok ledelsen tidlig i andre omgang. Først det siste kvarteret våknet Start-laget igjen, og takket være en flott scoring av Matthias Vilhjalmsson etter 88 minutter, er Start fortsatt ubeseiret etter tre serieomganger.

- Mange gode å velge blant

Men før kampen overrasket Mjelde med å gjøre tre omrokkeringer i laget. At en friskmeldt Rolf Daniel Vikstøl kom inn på venstrebacken, og skjøv Ole Martin Rindarøy over på høyrebacken var ventet. Dermed måtte Jon Hodnemyr ut på benken. Mer overraskende var det at Solomon Owello måtte vike for Emil Dahle, og ikke minst at Kristoffer Ajer, som var kaptein i serieåpningen, ble vraket til fordel for Andreas Hollingen.

Både Emil Dahle og Andreas Hollingen takket for tilliten med å levere en solid kamp.

— Vi har mange gode å velga blant. Sist var ikke Andreas og Emil i startoppstillingen, nå gikk det utover Solomon Owello og Kristoffer Ajer. Når aller er friske vil dette bli litt av trenden i år. Vi tror vi må ha flere enn 11 i gang hvis skal takle det tøffe kampprogrammet, forklarer Mjelde.

En større bredde i laget kan bli gull verdt når kampene kommer tett i mai. Både i fjor og i forfjor gikk Start på en stygg tapsrekke i mai som følge av tynn spillerstall.

- Helt fair av Mjelde

Kristoffer Ajer, som fortalte at han «slo litt i veggen på hotellet, bannet litt og var litt sint» da det ble klart at han ikke fikk spille fra start, har ingen problemer med Mjeldes strategi. Selv om det går utover han.

— Det var helt fair. Mons ser an kampbildet, og startet kanskje med et litt mer rutinert mannskap mot et robust lag. Dessuten er det tøff belastning og ikke mulig å spille tre kamper på ei uke, sier Ajer - og sikter til at Start skal spille cupkamp mot Vigør tirsdag og seriekamp mot Vålerenga fredag.

Start portretter 6.jpg Foto: Torstein Øen

Andreas Hollingen , som leverte et sterkt innhopp mot Sandefjord, og en ny solid kamp sentralt på midtbanen mot Mjøndalen, har klare planer om å spille seg til en fast plass på laget.

— Innbytterne satte fart i laget

— Målet er å spille fast, og jeg følte at jeg leverte en god søknad. Men jeg kan både spille sentralt og på høyrebacken. Jeg spiller der treneren gir beskjed om, sier den tidligere Molde-spilleren.

— Andreas er en veldig god ballspiller som vi skal få mye glede av, sier Mjelde.

Han mener også innbytterne hans mot Mjøndalen, Kristoffer Ajer, Robert Sandnes og Lars-Jørgen Salvesen, understreker at Start har en større bredde i år.

— Når folk bli slitne, og når kampen dør ut, må vi ha ny energi i laget. Det er helt etter planen. Jeg synes alle bidro til å sette fart i laget, og at de gjorde en minst like god figur som dem som startet, sier Mjelde.