— Jeg er helt klart veldig fornøyd med å være såpass høyt på den listen. Det er blitt mange kamper, og det er jeg både stolt av og glad for, sier Børufsen til Fædrelandsvennen.

Espen Børufsen fikk sitt gjennombrudd for Start i 2007. På bildet har han nettopp gitt Start en 2-1-ledelse mot Brann. Foto: NTB SCANPIX

27-åringen, som fikk sin eliteseriedebut for Start i 2006, vil få sin toppseriekamp nummer 162 mot Mjøndalen lørdag (se faktaboks). Han kommer til å passere mange profiler allerede denne sesongen, men det er fortsatt et stykke opp til Svein Mathisens 327 kamper.— For min del er det om å gjøre å komme høyest mulig. Start er en klubb jeg er glad i, og forhåpentligvis blir jeg her i mange år til, sier Børufsen.

Guttedrømmen hans har alltid vært å få prøve seg i utlandet, men han erkjenner at han er et stykke unna det nivået per dags dato.

— Sånn som det er nå, trives jeg veldig godt i Start. Utlandet er ikke noe jeg tenker på, men skal jeg noen gang få muligheten, må jeg prestere på et høyere nivå enn jeg har gjort til nå, sier Børufsen.

- En viktig signalspiller

Børufsen har vært blant Mons Ivar Mjeldes mest betrodde menn siden han tok over som Start-trener sommeren 2011. — Espen går gjennom veggen for deg i kamp, og han er sånn sett en viktig signalspiller for oss, sier Mjelde.

Børufsen har nytt stor tillit under Mons Ivar Mjelde i Start. Her jubler duoen mot Lillestrøm i 2013.

— En spiller av ditt hjerte?- Ja. Han jobber hardt, han har en gnistrende god venstrefot, og han har fart. Espen er en prototype på en kantspiller sånn jeg tenker, sier Mjelde.

Børufsen har nok en gang hatt en trøblete inngang til sesongen. I julepausen pådro han seg kyssesyken, og i sesongoppkjøringen har han både slitt med en vond Akilles og hatt lyskeproblemer.

— Jeg har hele tiden fått trent ganske bra, og det er det viktigste. Det var en periode det var lite fotball, men jeg fikk kjørt godt på med alternativ trening, sier Børufsen, som har sett frisk ut i de to første kampene.

— Sesongen har begynt ganske bra. Det er godt å kjenne at kroppen fungerer, sier Børufsen.

Har scoringsmål

Mot Lillestrøm scoret han sesongens første mål. Det er nettopp i scoringsprotokollen han også ser størst forbedringspotensial.

— Jeg har vært klar på at jeg skal score flere mål enn jeg har gjort tidligere. Jeg har for så vidt kommet til mange sjanser, men jeg har ikke klart å omsette det til mål. Det er et klart mål for meg, sier han.

Espen Børufsen scoret sitt første mål for sesongen i 1-1-kampen mot Lillestrøm i første serierunde. Foto: NTB SCANPIX

I 2010 scoret han ni ganger, og serverte fire målgivende pasninger.— Det er der jeg har lyst til å være. Samtidig synes jeg selv at jeg har utviklet meg som spiller fra det året, sier Børufsen, som er blant de mest rutinerte i årets Start-lag.

Espen har potensial, men det avhenger at vi klarer å sette ham opp i de riktige situasjonene. Jeg synes vi kan bruke ham enda mer i siste tredjedel, for han har et rykk og potensial til å komme seg forbi, sier Mjelde.

— Har du lyst å ta mer ansvar i år?

— Jeg har spilt mange kamper, og kjenner dette laget veldig godt. Sånn sett er det naturlig at jeg er en av de som tar mer ansvar, sier Børufsen.

Det er naturlig, mener Mons Ivar Mjelde.

— Espen er en av de spillerne som har en del eliteseriekamper, og mer ansvar faller på disse. Han har lyst å ta mer ansvar også. Det viktigste er at han holder seg skadefri og frisk.