— Det er litt rart. Jeg synes jeg har vært mer involvert i de to første kampene. I andre omgang var jeg verken involvert eller god i det hele tatt. Det er typisk at det er en i en slik kamp at jeg likevel scorer, sier Vilhjalmsson etter kampen som endte 1-1 på Isaksen stadion i Mjøndalen.

På stillingen 1-0 til Mjøndalen, og med kun få minutter igjen, så det ut som hjemmelaget skulle hente hjem seieren.

Men lange Kristoffer Ajer vant en hodeduell inne i feltet, og headet ned til islendingen som satte ballen flott nede i hjørnet på direkten.

— Det var en fantastisk jobb av Kristoffer. Jeg er mest vant til å gå opp og stusse selv, men i dag var det bra å kunne gå opp bak en som stusset, sier Vilhjalmsson.

- Første assist i eliteserien

— Det er min første assist i eliteserien. Veldig morsomt. Målet var et praktmål, mener Ajer, som kom inn som innbytter.

Målet til Vilhjalmsson var hans første i eliteserien denne sesongen.

— Det er ennå såpass tidlig at det ikke har så mye å bety for selvtilliten at jeg ikke hadde scoret før nå. Spisser skal alltid score mål, men da må vi også ha midtbanespillere og andre som gir målgivende. Uansett var det viktig å komme i gang, sier han.

Start-trener Mons Ivar Mjelde var glad på spissens vegne.

— Han hadde også noen gode sjanser i første omgang. Det er viktig for spisser å score. Og så hadde han tre-fire sjanser også i forrige kamp, sier Mjelde.

Gjorde tre bytter etter pause

Etter at Start kom bakpå tidlig i andre omgang, gjorde han tre bytter for å snu kampbildet. Både Andreas Hollingen og Emil Dahle, som begge var veldig gode i første omgang, ble byttet ut til fordel for Kristoffer Ajer og Lars-Jørgen Salvesen. I tillegg kom Robert Sandnes inn for Espen Hoff.

I likhet med Vilhjalmsson var Mjelde brukbart fornøyd med poengdeling.

— Det er til å leve med. Jeg synes vi er best i første omgang, og skaper flest sjanser, den omgangen er jeg veldig fornøyd med. I andre havner vi bakpå tidlig etter å ha laget et unødvendig straffe. Og etter den stygge skaden til Diomande, dør kampen litt ut. Vi gjør noen febrilske bytter, og utlikner. Men Mjøndalen er vonde å møte, Mange vil få det tøft her, sier Start-treneren.

Bekymret for svak andre omgang

Etter tre kamper er Start fortsatt ubeseiret i eliteserien med fem poeng.

— Vi kunne hatt flere poeng og vi kunne hatt færre. Det er helt greit med fem poeng. Vi nekter å tape, sier Mjelde.

I forrige kamp mot Sandefjord snudde Start 0-1 til 2-1-seier i sluttminuttene, etter at avgjørelsen falt tre minutter på overtid.

Mot Mjøndalen kom utlikningen to minutter før full tid. Det hører med til historien at dommeren la til ni minutter etter den stygge skaden på Diomande.

— Det er deilig at vi aldri gir opp, sier Mjelde.

Vilhjalmsson er litt bekymret for at Start også i denne kampen leverte en svak 2. omgang etter å ha vært gode før pause.

— Det må vi analysere for det skjeddde akkurat det samme mot Lillestrøm og sandefjord, sier Vilhjalmsson.