— Han er ikke funnet ennå, men vi har etterlyst ham på vanlig måte gjennom politiets interne kanaler, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt ved 15-tiden onsdag ettermiddag.

Rømlingen stakk fra en fengselsbetjent, hoppet over denne kjøreporten og forsvant ut i Rådhusgata. Foran porten står daglig leder Harald Tønnessen i Kristiansand fengsel. Foto: Kjartan Bjelland'

46-åringen, som er domfelt 22 ganger, sonet en dom på elleve måneder for trusler med våpen mot to politibetjenter. Mandag stakk han fra en fengselsbetjent, hoppet over en kjøreport og forsvant i Rådhusgata.— Fangen fant sitt snitt til å løpe fra fengselsbetjenten. Han hoppet over en over to meter høy kjøreport og løp ut i Rådhusgata. Fengselsbetjenten forsøkte å ta opp jakten, men mannen forsvant utenfor portene, fortalte Harald Tønnesen, daglig leder i Kristiansand fengsel, til Fædrelandsvennen.

Væpnet aksjon

Flere politipatruljer bevæpnet med automatvåpenaksjonerte tirsdag mot Åmdal sag på Samkom i Vennesla etter tips om at mannen kunne befinne seg der.

— Vi fikk et konkret tips om at han kunne oppholde seg der, men det gjorde han ikke. Nå er vi avhengig av nye tips for å kunne aksjonere igjen, forklarer Ugland.

Klokken 23 onsdag kveld var mannen fortsatt ikke pågrepet.

Ikke farlig

Flere medier skrev tirsdag at mannen er farlig, men det avkrefter operasjonslederen ovenfor Fædrelandsvennen.

— Han har vært bevæpnet ved tidligere pågripelser, men er ikke farlig for allmennheten. Det er ikke aktuelt å gå ut med navn og bilde av han, sier Ugland.

Her er en politimann fotografert i veien like ved Åmdal sag, hvor politiaksjonen ble gjennomført tirsdag. Foto: Tipser