Flere politipatruljer bevæpet med automatvåpen aksjonerte på Samkom tirsdag ettermiddag. Foto: Tipser

Ved 13.20-tiden begynte politiet en væpnet aksjon mot ei bygning nær Samkom i Vennesla.

Politiet er bevæpnet med automatvåpen. Her er en politimann fotografert i veien like ved bygningen som gjennomsøkes. Foto: Tipser

— Vi søker gjennom en adresse etter en etterlyst person. Han har rømt fra soning i fengselet i Kristiansand, sa operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Avsluttet aksjon - leter videre

Det er en 46-åring som har bodd i Vennesla de siste årene som er etterlyst.

— Adressen søkes gjennom etter tips om at mannen kan befinne seg der. Han har vært bevæpnet ved tidligere pågripelser, så derfor bevæpnet vi oss og rykket ut med flere patruljer, sier han.

Ved 14-tiden opplyser politiet at aksjonen er avsluttet uten at den etterlyste er funnet.

— Vi fortsetter å lete på adresser hvor mannen har hatt tilhold tidligere. Han må pågripes for å fullføre soningen, sier etterforskningsleder John Tomas Homme ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Domfelt 22 ganger

Hvordan mannen har rømt fra fengselet i Kristiansand er foreløpig ukjent.

— Det skjedde i går, og han skal ha rømt fra bakgården. Detaljene rundt når og hvordan han rømte kjenner jeg ikke, sier Homme.

I 2013 ble 46-åringen dømt til elleve måneders fengsel etter å ha truet to politimenn i Tvedestrand med et skytevåpen. Han ble da pågrepet på et loft etter en sju timer lang væpnet aksjon i Risør.

Det var for dette forholdet han sonet da han rømte mandag. Egentlig skulle han løslates i august. Mannen er domfelt 22 ganger.

— Han er en kjenning av politiet i forbindelse med både vinning-, narkotika- og voldssaker, forteller Homme.