STAVANGER: Kim Bodnia står på rollelisten til storfilmen «Skumringslandet» sammen med blant andre Sverre Anker Ousdal, Espen Hana, Frank «Tønes» Tønnesen og Jørgen Langhelle. Også den skotske stjernen Ewen Bremner er involvert i filmen.

Bodnia var hjemme i Danmark da han fikk sjokkbeskjeden om at tre fra filmcrewet var blitt kastet på sjøen av en kjempebølge utenfor Eigersund. Den ene av dem reddet seg på land. De to andre er antatt ankommet.— Dette er meget, meget trist og tragisk. Jeg var hjemme fra opptakene lørdag, så jeg vet kun det jeg har fått vite gjennom telefoner fra Norge, sier Kim Bodnia til danske ekstrabladet.dk.

De to som er antatt omkommet etter bølgeulykken jobbet begge i filmteamet som holder på med innspillingen av filmen «Skumringslandet».

Ble kontaktet

Mats Bjarg er fra Oslo, den andre, Daniel Henriksbø, er fra Kvinesdal. Filminnspllingen foregikk i Sokndal.

— Jeg var ikke tilstede, så jeg vet faktisk ikke hva de skulle da ulykken inntraff, sier Bodnia.

46-åringen vet ikke hva ulykken har å si for filmens fremtid.

— Jeg har ikke vært i kontakt med noen i Norge, bortsett fra et par medarbeidere som kontaktet meg søndag for å fortelle hva som hadde skjedd, sier Bodnia.

Kjente Henriksbø godt

Den kjente danske skuespilleren kjente ifølge avisen kvindølen Daniel Henriksbø godt.

— Jeg kjente den ene av dem, og den andre har jeg møtt et par ganger i løpet av opptakene, så dette er meget trist, sier Bodnia.

Skuespilleren reiser til Mallorca i Spania allerede i dag for å spille i den danske filmen «The Stranger Inside». Han er klar på at hans tanker er i Norge.

— Akkurat nå vet jeg verken ut eller inn. Det er så trist og tragisk, og jeg er rystet. Jeg klarer ikke håndtere de meldingene jeg får fra Norge, og i morgen (i dag tirsdag jour. anm.) reiser jeg videre til filminnspilling på Mallorca, som jeg er forpliktet til gjennom en kontrakt, sier Bodnia til ekstrabladet.dk.

Søket er utsatt

Store mannskaper har søkt etter de to etter de ble tatt av bølgen søndag ettermiddag, men på grunn av værforholdene blir det ikke satt i gang nye søk etter de to tirsdag morgen.

— Værforholdene på Stapnes er av slik art at det ikke vil være forsvarlig å iverksette søk i området.

— Ny vurdering vil bli gjort ved endring av værforhold, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt Jan Henning Andersen til Aftenbladet.