— Daniel Henriksbø var en av våre unge, stolte kulturarbeidere, og dette er først og fremst veldig tragisk. Bygda er i sorg, sier kultursjef Jan Schou i Kvinesdal kommune. Han har fulgt arbeidet til den unge kvindølen gjennom en årrekke, og kan fortelle at han blant annet fikk kommunens kulturstipend i 2004.

Henriksbø (27) har vært bosatt en del år i Oslo, hvor han har etablert filmselskapet Vidvinkel Film. Sammen med regissør Paul Magnus Lundø fra Sokndal har han arbeidet de siste to årene med storfilmprosjektet "Skumringslandet".Innspillingen har hatt base i Sokndal i Rogaland, hvor teamet har holdt til i en gammel doktorgård. Her har også mange kvindøler bidratt som frivillige, blant annet i arbeidet med å sette opp en middelalderlandsby som kulisse for filmen.

Det var herfra Henriksbø og to fotografer dro søndag for å filme opprørt hav, og her samlet også teamet seg for å bearbeide sorgen søndag kveld.

— Dette er veldig tragisk. De hadde bare en uke igjen av innspillingen, sier Lars Stian Egeland (24) fra Kvinesdal. Han er en nær kamerat av den savnede og har deltatt både som statist og håndverker til filminnspillingen. Det har også flere andre unge kvindøler.