KVINESDAL: Mandag formiddag begynte politi og frivillige igjen å lete etter de to filmfolkene som ble feid på havet mellom Egersund og Hauge i Dalane i Sokndal.

De to som er savnet, jobbet begge i filmteamet som holder på med innspillingen av filmen «Skumringslandet». En tredje mann ble også tatt av bølgen, men klarte å kare seg fast og kontaktet politi og redningsmannskaper.

Preger Sokndal

De to savnede skal være 25 og 27 år gamle, den ene fra Oslo, den andre fra Kvinesdal, ifølge lokalavisa Dalane Tidende. Store deler av filminnspillingen har foregått i Sokndal kommune, der også regissør Paul Magnus Lundø kommer fra.

– Filmen er et Sokndals-prosjekt, så ulykken preger hele stedet, sier kommunens ordfører Trond Arne Pedersen til NTB.

Mange av de medvirkende, som kommer fra både inn— og utland, har reist hjem igjen fordi innspillingen nærmet seg slutten. Men store deler av crewet er igjen, og de fleste bor samlet på Doktorgården i Hauge i Dalane.

– Det meste av filmarbeidet var jo ferdig, de skulle bare sikre noen naturbilder helt til slutt. Fortsatt er de som jobber med kostymer, statister og kamerafolk her, og alle bor samlet, sier Pedersen, som møtte folkene søndag.

Vinden løyer

I det kommunale bygget er nå også Sokndals kriseteam for å tilby hjelp. Alle følger med på søket og håper de to skal bli funnet.

Værforholdene søndag kveld gjorde det svært vanskelig å lete etter de to savnede. Søket ble derfor foretatt med to helikoptre og redningsskøyta Peter Henry von Koss fram til været gjorde det uforsvarlig å fortsette letingen.

Mandag har vinden løyet noe, men bølgene går fortsatt høyt.

– Det fins ingen skjær utenfor, det er Nordsjøen rett ut, så det tar en stund før sjøen legger seg, sier Pedersen