KRISTIANSAND / EVJE OG HORNNES: — Vi håper de liker Evjemoen. Hvis ikke faller alt sammen, sier Børre S. Møinichen, prosjektleder for Camp Woodward Scandinavia, til fvn.no.

Ved 13-tiden fredag landet en privatjet på Kristiansand Lufthavn Kjevik. I flyet, som kom fra Sveits, satt prosjektleder Gary Ream sammen med fem kolleger i Camp Woodward USA.

Derfra gikk turen videre til Evjemoen, der de nå sjekker om stedet tilfredsstiller alle krav. På Evjemoen er det planlagt en skandinavisk utgave av det amerikanske treningsleirkonseptet Camp Woodward.Mike Troxel, initiativtaker og prosjektansvarlig i Camp Woodward Scandinavia, samt leder for Vision Skatepark i Kristiansand, er med på befaringen.

— Det at de kommer hit og vier en hel dag til prosjektet, betyr at de er veldig interessert. Jeg har god tiltro til at det vil skje gode ting i dag, sier Troxel til fvn.no.

Camp Woodward regnes som verdens største treningsleir for barn og unge i alderen 8–18 år med fokus på actionsport som skating og snowboarding, samt kreative aktiviteter som kunst og foto. Sent i fjor signerte ledelsen i Camp Woodward USA en intensjonsavtale hvor de gir Møinichen og Troxel enerett til å bygge det gigantiske actionsport-konseptet i Skandinavia.

På Evjemoen står 13.000 kvadratmeter klare til disposisjon.

Fvn.no er på plass på Evjemoen og kommer tilbake med mer fra befaringen.