Dette bildet viser et av skateanleggene ved Woodward USA. Nå skal et lignende anlegg bygges på Evjemoen.
Både brakkene og utendørsområdetpå Evjemoen skal i løpet av ett år gjøres om til Skandinavias største treningsleir innen actionsport og kreative aktiviteter. Foto: Woodward Scandinavia

KRISTIANSAND: — Vi har nå en avtale om å etablere Camp Woodward på Evjemoen, sier initiativtaker og prosjektansvarlig til det som skal bli Skandinavias største treningsleir innen actionsport, Mike Troxel.

Helt siden fvn.no skrev omden planlagte campen i juni i fjor, har Troxel arbeidet med å finne en passende lokasjon og skaffe finanisering av det som er verdens største treningsleir innen actionsport.

- Fantastiske lokasjoner

Camp Woodward regnes som verdens største treningsleir for barn og unge i alderen 8–18 år med fokus på actionsport som skating og snowboarding, og kreative aktiviteter som kunst og foto, for å nevne noe. Fra før av finnes leiren i Pennsylvania, Wisconsin, Colorado og California, samt Beijing i Kina.

Nå er neste prosjekt lagt til Norge — og Evjemoen. Noe Troxel selv er strålende fornøyd med.- Lokasjonene er fantastiske. Det er et nydelig område med et svært militærområde som tilrettelegger infrastrukturen til anlegget, forteller Troxel, som blant annet har kikket på lokasjoner på Hovden og i Kristiansand for å etablere konseptet.

Området på Evjemoen vil legge til rette for et innen- og utendørsanlegg på hele 13.000 kvadratmeter.

— Det er også store, åpne områder som kan videreutvikles og en elv som campen kan benytte til for eksempel rafting, forteller Troxel.

Ordfører Bjørn Alfred Ropstad i Evje og Hornnes kommune tror prosjektet kan være med å gi både kommunen og regionen et stort løft.

— Jeg synes prosjektet ser utrolig spennende ut. Det er en svær sak og det vil bety kolossalt mye for hele regionen om man får det til, sier Ropstad.

I tillegg til å lande en avtale med kommunen har Troxel også fått klarsignal fra Camp Woodward USA om å etablere konseptet.

Har sikret seg intensjonsavtale

Etter å ha vært positive, men avventende, stiller de seg nå helhjertet bak planene som nå tar form på papiret.

Sent i fjor signerte ledelsen i Camp Woodward USA, med Gary Ream i spissen, en intensjonsavtale hvor de gir Troxel og Woodward Scandinavia enerett til å bygge det gigantiske actionsport-konseptet i Skandinavia. Dermed trenger ikke Troxel å bekymre seg for konkurranse fra verken Danmark, Sverige eller Finland når anlegget står ferdig til å trekke brukere fra Norden.

Woodward USA med Gary Ream i spissen (i midten) har gitt prosjektleder Børre S. Møinichen (t.v.) og prosjektansvarlig Mike Troxel enerett til å starte opp det amerikanske actionsport-konseptet i Skandinavia. Foto: Privat

Avtalen er en gullkantet mulighet for Troxel og hans makker Børre S. Møinichen.

— Det er ingen som er i nærheten av å gjøre det Woodward gjør. De er best på det de gjør og leverer innen sitt felt. Ved å signere en kontrakt med dem får man det beste laget som finnes med på konseptet, sier han oppglødd.

Håper å åpne om ett år

Det gjør at Camp Scandinavia vil investere flere titalls millioner.

— Vi investerer 30-40 millioner i dette prosjektet, anslår Troxel og arbeider nå sammen med blant annet Jon Døviken for å få på plass en finansiering av campen. For øyeblikket jobbes det ut fra en modell med private investinger, lån og offentlige midler, hvorav det siste kun skal utgjøre en brøkdel av den totale summen.

— Hvis vi kan få finansieringen på plass, så kan vi få dette til å fungere, sier Troxel.

Daglig leder i Evje utvikling og Evjemoen Næringspark, Knut Kjetil Møen, arbeider nå med å kartlegge potensialet, tilrettelegge finansieringen og ikke minst rådgi de to Woodward-gründerne.

Han har tro på at prosjektet er gjennomførbart.

— Vi har en felles intensjon om å få dette til. Vi hadde ikke involvert oss dersom vi ikke så potensialet i dette, men i begynnelsen er det alltid en risiko involvert, sier Møen.

Troxel legger til grunn et femårsbudsjett og skisserer fremdriften av planleggingen og byggeprosessen slik:

— Vi har et fire måneder langt førprosjekt. Deretter håper vi å ha detaljene på plass innen 1. april. Dersom alt går etter planen åpner vi deler av anlegget i slutten av 2012 og for fullt i 2013, sier han.