KRISTIANSAND: – Det finnes ikke noe lignende i Europa og minst av alt i Norge. Det er et stort prosjekt, sier daglig leder ved Vision Skatepark og initiativtaker for den norske utgaven av Camp Woodward, Mike Troxel.

Verdens største

Camp Woodward regnes som verdens største treningsleir for barn og unge i alderen 8–18 år med fokus på actionsport som skating og snowboarding, og kreative aktiviteter som kunst og foto.

Med seg på laget har Troxel ekteparet Tobias og Kari Nomeland-Strømsøe som til daglig driver LAGG skiskole ved Hovden skisenter. De er nå i forhandlinger med Woodward USA for å etablere konseptet på norsk jord.

USA og Kina

Fra før av finnes leiren i Pennsylvania, Wisconsin, Colorado og California, samt Beijing i Kina. Nå er neste prosjekt lagt til Norge. Neal Hendrix ved Camp Woodward vil foreløpig ikke uttale seg så tidlig i prosessen, men bekrefter overfor Fædrelandsvennen at de er i samtaler med det norske styret.

I SAMTALER: Den amerikanske proffskateren Neal Hendrix er nå i samtaler med styret i Woodward Norway om å få realisert verdens største treningsleir for action sport på Sørlandet. Foto: Irene Svozilik

Da den amerikanske skatestjernen gjestet Vision Skatepark i mai, var det ikke bare for å vise fram triksene sine. Da oppvisningen var over, var han i samtaler med Troxel. Det fikk vann på mølla.– Vi arbeider nå med å finne en passende lokasjon, forteller Troxel.

Investering. I ukene fremover skal de spikre sammen det Troxel kaller «en solid plan». Så langt har de vært i samtaler om lokaler på Evje, Hovden og Kristiansand, uten at noe er avgjort.

– Vi har en plan. Kan vi få pengene, kan vi få det til å fungere, slår Troxel fast.

Hvor mye prosjektet vil koste, avhenger av lokalitetene, men Troxel regner med at det kan komme opp i flere titalls millioner kroner. Han er likevel overbevist om behovet for treningsleiren.

Turistmagnet

– Det finnes ikke noe lignende og det gir unge mulighet til å utvikle seg innen sin sportsgrein, gi dem kontakter, ressurser og inspirere dem til storhet. I tillegg setter det Kristiansand på kartet. Å bli en del av Woodwardfamilien gir kredibilitet og vil trekke folk fra hele verden, sier Troxel.

Troxel peker på at Facebooksiden «Woodward treningshall til Norge!» alene har over 15.000 medlemmer.

Til topps

Han er ikke i tvil om at det omfattende prosjektet er fullt gjennomførbart.

– Absolutt! Det føles som om vi klatrer Mount Everest, men vi har utstyret, så det handler bare om å finne ut hvordan vi skal nå toppen, sier Troxel og fortsetter:

– Hvis dette ikke skjer og Sør-Norge ikke kan gjøre det, så må jeg kanskje snakke med Oslo, for jeg vil at dette skal komme til Norge. Jeg vil at ungene mine skal ha mulighet til dette. Jeg kan ikke sende dem til Beijing, men jeg kan sende dem til Norge, og aller helst til Kristiansand, smiler han.

Se video fra Woodwards hjemmeside her:

— Drømt om Camp Woodward i to år

Ekteparet Tobias og Kari Nomeland-Strømsøe ved Hovden skiskole hadde drømt om å få det gigantiske konseptet til Norge i over to år da Mike Troxel tilfeldigvis tok kontakt.

— Det er et unikt prosjekt som tilbyr en totalpakke innen action sport med lek, moro og profesjonell trening. Derfor har vi veldig lyst til å få det til Norge, sier Kari Nomeland-Strømsøe.

— Å få en lignende Woodward-modell tilpasset det norske markedet vil være helt i tiden og med på å trekke turister fra både Europa og Skandinavia.

Både hun og ektemannen Tobias Nomeland-Strømsøe forventer fulle camper og stor pågang fra både klubber og organiasjoner så vel som den dedikerte utøver når anlegget ser dagens lys.

De to noterer allerede en enorm interesse rundt ski og snowboardkursene som de holder i forbindelse med sitt virke på Hovden.

— Påmeldingene er sprengt hvert år, så det er helt klart et marked for dette i Norge, konkluderer hun.