VALLE: Ifølge avisa Setesdølen har Statsadvokaten i Agder bedt om videre etterforskning i saken mot Arne Skare før de bestemmer seg for om det blir tatt ut tiltale. Skare er mistenkt for at han selv står bak trusler og hærverk som han ble utsatt for i vår.

— Jeg forstår godt at statsadvokaten ber om det, for jeg står ikke bak noe av dette, sier Skare til Fædrelandsvennen.

Han bor nå et sted på Østlandet og ber oss om ikke å skrive hvor. Presten vil ikke si noe om han planlegger å komme tilbake til Valle når saken en gang er over.

- Spesiell situasjon - Det er en spesiell situasjon å være i. Ikke fordi jeg er mistenkt, men fordi jeg har mottatt disse truslene. Det var det som var grunnen til at vi dro fra Valle, sier Skare.

Han opplevde i vår at noen plasserte en dødstrussel i bilen hans. Den var festet til setet med en kniv. Senere ble bremsene på bilen kuttet. Men politiet mener at Skare selv står bak dette.

Tre uker på etterforskningen Det var i slutten av forrige uke at statsadvokaten sendte saken tilbake til politiet. Lensmannskontoret i Valle har fått maks tre uker på seg til å avklare flere punkt i etterforskningen.

— Det er en maksgrense, så det kan jo hende at vi får saken tilbake før det, sier statsadvokat Jostein Johannessen.

Etterforskingsleder og politiførstebetjent Dag Hovden ved lensmannskontoret i Valle sier til fvn.no at han tror etterforskningen vil gå fort.

— Det som gjenstår bør være ganske fort gjort, sier Hovden.

Han vil derimot ikke si noe om hva som skal etterforskes nærmere.

Vikarprest i halv stilling For menigheten i Valle og Bykle prestegjeld har saken rundt soknepresten ført til at tilbudet nå er svært redusert. I dag er det kun en vikarprest i 50 prosent stilling som jobber i hele prestegjeldet. Han har i tillegg ansvar for Bygland.

— Det er ikke noen god situasjon sier, Bjørgulv T. Berg, leder i soknerådet for Valle og Bykle.

Hvis Skare ikke kommer tilbake, må de ansette ny prest og det vil ta tid.

— Det er et tidsperspektiv her som ikke er noe hyggelig, sier han.