VALLE: — Jeg er selv innflytter, og har selv tenåringsbarn. Det er enkelt å sette seg inn i den forferdelig situasjonen som Skare og familien opplever, sier initiativtaker til markeringen, Tron Armand Støle, til fvn.no.

Onsdag klokka 16.30 ønsker han at flest mulig av bygdas innbyggere skal samles ved parkeringsplassen ved kirka og gå i protestmarsj, og sammen vise sin avsky mot drapstruslene sognepresten har opplevd.

— Folk er vel i lettere sjokk, og mange er handlingslammet. Jeg tror mange har den uvirkelige følelsen om at "dette kan ikke skje i vår lille bygd", mener Støle.

Støle er selv ingen kirkegjenger, men saken om soknepresten og familien har gått sterkt innpå ham.

— Jeg ville engasjert meg uansett om dette var en bensinhandler, en muslim eller en buddhist. Saken er helt forferdelig. Tenk at noen kan gjøre slik mot en stakkars, uskyldig familie, raser Støle.

Saken blir ekstra vanskelig ettersom den eller de som har fremlagt truslene foreløpig er på frifot.

— Ingen aner hvem det er. Det er det som er så skummelt, og dette er jo en liten bygd, sier Støle.

Det vil bli appeller ved flere politikere når fakkeltoget ankommer sentrum.

— Dette er en spontanaksjon, og jeg håper vi klarer å samle enda flere folk enn under snøscootersaken for et par år siden, da det kanskje var rundt 170 mennesker i kommunestyresalen, sier Støle.

Nå håper han folk går mann av huse for å delta i marsjen.

— Jeg møtte en gjeng konfirmater utenfor en butikk her i stad. De var veldig engasjert, så dette tegner bra, mener initiativtakeren.