STAVANGER: Mannen ble i desember dømt til seks års fengsel i Dalane tingrett . Han anket dommen, men fikk ikke medhold i lagmannsretten. Der fikk han samme dom som i tingretten.

— Han mener at det ikke er et riktig resultat. Han fastholder at han ikke er skyldig og er skuffet over resultatet, sier 22-åringens forsvarer, Stian Bråstein, til fvn.no.

- Tegn på å bli trodd

Det var like etter midnatt 8. juni i fjor at kvindølen fyrte av to skudd fra fire meters hold mot politibetjent Jon Uleberg i en kjellerleilighet på Tonstad i Sirdal. Deretter rettet han revolveren mot lensmann Helge Tonstad. De to politimennene lyktes å overmanne 22-åringen før han fikk fyrt av et tredje skudd.

Kvindølen ble i tingretten dømt for drapsforsøk i det første tilfellet og for vold og alvorlige trusler mot politiet i det andre tilfellet.

— Det er en bekreftelse å se at han får samme dom som i tingretten. Det er et tegn på å bli trodd og at denne oppførsel ikke kan aksepteres. Jeg er glad for å få saken ut av verden, sier Uleberg til fvn.no.

I tenkeboksen

Dommen ble avsagt torsdag ettermiddag. Rettssaken startet mandag, med forklaringer fra både Uleberg og Tonstad. 22-åringen erkjente i retten å ha avfyrt skremmeskudd, og mente at han ikke skjøt for å skade noen.

Ankefristen på dommen fra lagmannsretten er 14 dager.

— Han er i tenkeboksen. Men det er belastning i seg selv å ha en slik prosess gående. Jeg tror vi får bruke den tiden som er til å vurdere om vi skal anke til Høyesterett, sier Bråstein.