STAVANGER: Lagmannsretten har satt av fem dager til ankebehandlingen, som startet mandag. 22-åringen mener at han ikke skjøt for å drepe, da han like etter midnatt 8. juni i fjor fyrte av to skudd med en 22 kalibers revolver mot politibetjent Jon Uleberg i en kjellerleilighet på Tonstad i Sirdal.

— Skjøt for å skremme

— Lagmannsretten må ta stilling til om det var et drapsforsøk. Min klient har erkjent å ha avfyrt skremmeskudd, men han bestrider at skuddene ble avfyrt med drapsforsett. Han mener at han skjøt for å skremme og ikke skade noen, sier 22-åringens forsvarer, Stian Bråstein, til fvn.no.

Etter å ha skutt to skudd, rettet 22-åringen ifølge dommen fra Dalane tingrett revolveren mot lensmann Helge Tonstad. De to politimennene lyktes å overmanne 22-åringen før han fikk fyrt av et tredje skudd. Kvindølen ble i tingretten dømt for drapsforsøk i det første tilfellet og for vold og alvorlige trusler mot politiet i det andre tilfellet.

22-åringen skal ha stått om lag fire meter fra Uleberg da han avfyrte skuddene. Ifølge Bråstein er det uklart hvor nærme politimannen kulene gikk.

- Beklagelig

— Politiets tekniske undersøkelser har ikke klart å avdekke hvor langt fra kulene gikk. For tiltalte er det beklagelig at det ikke har latt seg gjøre å påvise treffpunktene, sier han.

Forsvareren mener lagmannsretten må ta stilling til hva kvindølen tenkte i gjerningsøyeblikket.

— For å ta stilling til skyldspørsmålet blir det avgjørende for retten å finne ut hvordan tiltalte tenkte, sier han.

En 30 år gammel mann fra Farsund, som også var til stede i leiligheten da politiet kom, ble i tingretten dømt til fengsel i 10 måneder for vold mot politiet og for å ha kommet med trusler under særdeles skjerpende omstendigheter.