MOSKVA: Ifølge trener Lukas Udelhoven må lett sykdom ta sin del av skylden for at heller ikke årets VM blir en suksess for Ida Marcussen.

— Ida var i kanonform på fredag da hun blant annet perset på en sprinttest vi hadde. Men lørdag morgen våknet hun med tett nese, og natt til søndag hadde hun også litt småfeber. Derfor stilte hun helt uten sprut i hekkesprinten i går. Og siden har hun ikke vært så sprek som hun ellers ville vært, sier Lukas Udelhoven når Fædrelandsvennen treffer ham utenfor mektige Luzhniki stadion i Moskva.

Gir ikke alt på 800 meteren

Selv befinner Marcussen seg innendørs hvor hun forsøker å restituere seg foran den avsluttende 800 meteren. Selv om hun etter et bra spydresultat på 49,23 meter (sjette best) har avansert til 22. plass sammenlagt, er 5043 poeng etter seks øvelser langt bak målsettingen. Med en "normal" prestasjon på 800 meter klokka 18.10 tirsdag kveld, ender hun på rundt 6000 poeng - et hav bak målet om å slette sin norske rekord på 6226.

— Men det er ikke snakk om å gi alt på 800 meteren nå, det er for risikabelt for helsa hennes. Vi skal inn for å legge en slagplan nå snart, sier Udelhoven, som likevel ikke hadde gitt opp å bryte 6000-grensen.

Blødde neseblod før 200 meteren

Marcussen selv bekreftet etter 200 meteren fredag kveld at hun var litt tett i nesen.

— Men jeg har ikke brydd meg noe om det, påsto hun – selv om hun begynte å blø neseblod omtrent på startstreken på 200 meteren.

— Det kom som et resultat av at hun har pusset nesen tre dager i strekk, mener Udelhoven.