— Har han bevis? Jeg tror ingen her er dopet. Det er ingen som presterer 7200 poeng eller lignende, og dessuten er det vanskelig å dope seg. Og fram til nå har jeg ikke opplevd at noen er tatt i sjukamp, sier sveitsiske Ellen Sprunger, og får støtte fra sin landsmanninne:

— Jeg vet bare at jeg selv er ren, og det håper jeg alle jentene er. Vi må ta blodtester, og det er bra. Jeg kan ikke tro at det er så ille. Jeg synes også utspillet er rart, jeg håper ikke min trener vil si noe lignende, sier Linda Zublin.

Heller ikke hollanske Nandine Broersen støtter Udelhoven.

— Oi. Det tror jeg ikke. Husk at det er ingen sjukjempere som er mye bedre enn resten. Det synes jeg var en rar ting å si, sier Broersen. .

- Vil miste fokus

Men tre av Marcussens konkurrenter åpner for at det kan være noe sant i utspillet.

— Jeg er ren, resten vet jeg ikke noe om. Men jeg håper virkelig ikke at det stemmer, sier hollandske Dafne Schippers.

— Jeg vet ikke om det er sant. Det er doping i idretten, men hvis jeg skal fundere over om andre er rene eller ikke, mister jeg fokus, sier amerikanske Bettie Wade.

Algeriske Yasmine Omrani har dog gjort seg sine tanker.

— Sju jenter deltar ikke i denne konkurransen. Det er veldig rart. Jeg vet ikke om de er dopet, men kanskje, sier Omrani.

Friidrettspresidenten irritert

Den norske sprinteren Ezinne Okparaebo synes det er vanskelig å ha noen formening om påstanden.

— Jeg synes alle får ha egen mening, og det kan hende han har hatt mistanke om at noen har dopet seg, vi har jo sett i det siste at idretten ikke har vært helt ren. Men jeg vil ikke gå så langt som å si at halvparten er dopet, sier Okparaebo.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen er tydeligvis irritert over utspillet når Fædrelandsvennen ringer.

— Jeg har ingen kommentarer til Lukas Udelhoven, hvis det er det du lurer på.

— Hvorfor ikke?

— Nei, jeg har ingen kommentar. Lukas må si det han vil for meg.

- Utøverne betaler prisen

Selv er Lukas Udelhoven overhodet ikke overrasket over liten støtte.

— Ikke i det hele tatt. Men mitt poeng er at vi må definere på nytt hva doping er. Hvis du bare ser på hva som står på dopinglisten, er det nok ikke halvparten dopet. Men doping er å bruke medisin som et virkemiddel for å prestere bedre, og selv om det ikke står på dopinglisten i dag, kommer det til å gjøre det i fremtiden fordi mange av dem har negative bivirkninger for kroppen, sier Udelhoven.

Det kontroversielle utspillet hans i Fædrelandsvennen ble snappet opp av en rekke nasjonale nettsteder mandag.

— Angrer du på utspillet?

— Nei, hvorfor skal jeg det? Dette er en viktig diskusjon, og noen må ta bladet fra munnen. Kanskje det da er mange som finner ut at de har noe på hjertet. Når det er forskning på medisin som er grunnlaget for suksess i idretten, er vi på ville veier. Jeg peker ikke finger til enkeltutøvere, det er hele systemet som er sykt, og utøverne betaler prisen. Vi kan ikke jage rekorder med virkemidler som ødelegger oss selv, sier Udelhoven.