MOSKVA: Ida Marcussen imponerte på den avsluttende 800-meteren med å vinne heatet sitt suverent. Tiden 2.10.85 er det nest beste hun har gjort i karrierne, og det presterte hun selv om hun har vært småsyk gjennom sjukampen.

Tiden var likevel noen få tideler for dårlig til å bikke 6000 poeng. Våg-jenta stoppet på 5996 poeng. Dette synes Marcussen var en god prestasjon ut fra at hun har slitt med tett nese og sår hals gjennom hele sjukampen.

— Jeg er godt fornøyd ut fra forutsetningene, sier Våg-jenta til Fædrelandsvennen.

- Kunne blitt norsk rekord

Hun mente hun hadde vært "i sitt livs form" dersom hun ikke hadde våknet opp syk søndag morgen.

— Det kunne blitt norsk rekord, men egentlig liker jeg ikke å være etterpåklok, sier 25-åringen.

Ukrainske Ganna Melnitsjenko tok gullet med 6586 poeng.

Dette har vi skrevet om sjukampen tidligere tirsdag:

49.26 i spyd

Ida Marcussen slo til med 49,26 meter i første kast, og klarte ikke å straffe dette i de to neste kastene. Dermed står hun med 5043 poeng foran den avsluttende 800 meteren i kveld.

Spydresultatet er bare hennes fjerde lengste i år, men hun har vært veldig jevn og kastet var bare 90 centimeter bak årsbeste. Like fullt var det en ny øvelse hvor hun ikke presterte årsbeste.

Men spyd er en sterk øvelse for Marcussen, og trolig vil hun avansere på resultatlisten fra sin skuffende 29. plass. Det blir imidlertid først klart når B-gruppa er ferdig med sin konkurranse, som starter klokka 10.25. ## Nummer 15 i lengde

Dette skrev Fædrelandsvennen underveis i spydkonkurrnasen:

Ida Marcussen kastet 49,26 meter i sitt første av tre spydkast, og ligger med det som nummer tre i sin gruppe. Resultatet er tett opp mot det beste hun har gjort i år, og hun har fortsatt to kast igjen på å forbedre det.

Etter lengdekonkurransen før i dag avanserte Marcussen én plass til 29. (av 33 jenter) etter lengdekonkurransen hvor hun ble nummer 15 etter å ha hoppet 6,08 meter.

Sammenlagt står hun med 4197 poeng før spyd, og er snart et hav bak sin egen uttalte målsetting om å slette sin egen norgesrekord på 6226 poeng. Mandag uttalte Marcussen at "jeg er i superform", men så langt har vi sett lite til det. I Osaka i 2007 hadde hun 238 poeng mer enn hun nå har etter fem øvelser.

Levde farlig

Det betyr at hun både må kaste spyd og løpe 800 meter opp mot sitt beste om hun i det hele tatt skal passere 6000 poeng.

Og i dag morges levde hun lenge svært farlig i forhold til å i det hele tatt få et brukbart resultat i lengde. Men med kniven på strupen slo Marcussen til med 6,08 meter i siste hopp. Hun hadde nær en perfekt planke med bare 0,6 centimeter klaring.

To øvelser igjen

Etter to av tre hopp sto hun med 3,78 meter som lengst. På det første «hoppet», bommet hun totalt på planken, og bare løp gjennom med et resultat på 3,78. På det andre hoppet fikk hun et soleklart overtråkk.

Nå er det to øvelser igjen i sjukampen. Klokka 09.10 er det spyd mens 800 meter venter klokka 18.10 i kveld.