VENNESLA/KRISTIANSAND: Folkelig sagt får Vennesla-bedriften ansvar for å styre hele dritten.

— Ja, bokstavelig talt. Dette er en viktig kontrakt for oss og den største innen vann og avløp i bedriftens 35 år lange historie, sier administrerende direktør Bent-Ståle Johansen i Tratec Norcon til Fædrelandsvennen.

Selskapet bygde styre- og driftskontrollen på renseanlegget da det var nytt og skulle håndtere kloakk fra 62.000 mennesker for 20 år siden. Nå mer enn dobles kapasiteten slik at anlegget kan ta kloakk og avløpsvann fra 136.000 innbyggere (forventet folketall i 2015).

Utbyggingen koster flere hundre millioner. Norcons kontrakt er på noen få millioner.

Les også:

Les også:

Viktig område

Tratec Norcon skal levere komplett styresystem til det nye prosesstrinnet i renseanlegget. Samtidig skal det gjennomføres store oppgraderinger og modifikasjoner på eksisterende anlegg.

— Driftskontroll og styring av vann- og avløpsanlegg er et viktig strategisk område for oss. Prosjektet på Odderøya er en viktig referanse i forhold til andre tilsvarende oppdrag, sier Johansen.

Han trekker fram den langsiktige effekten for selskapet. Driftskontrollen på Odderøya skal vedlikeholdes og styres i tiår framover.

Fornøyd

Torleif Jacobsen, Seksjonsleder Avløp og Miljø, Ingeniørvesenet, Kristiansand kommune, sier følgende om kontraktsinngåelsen:

— Vi er svært fornøyd med å tildele kontrakten for driftskontroll til Tratec Norcon. Vi har samarbeidet godt gjennom mange år.