Ordfører Harald Furre kunne sette på armbåndet på Daniel Fjellstad Berntsen. Dermed kan 9-åringen bruke Aquarama så mye han vil. Foto: Jarle R. Martinsen
Truls Dvergsnes fra Kristiansand Stupeklubb viser et flott stup! Foto: Jarle R. Martinsen

KRISTIANSAND: — Veldig bra tiltak, er mødrene Trine Brandt og Linda Brandt enige om.

Sønnene Adam Baislev Brandt og Lucas Dønnestad Brandt på ni år skal benytte seg av tilbudet for å bli gode svømmere.

Kristiansand kommune har bevilget én million kroner i året de neste fire årene for å gi tredjeklassingene gratis medlemskap i Aquarama Bad. Bakgrunnen er nye krav til svømmeopplæring fra Utdanningsdirektoratet side.

Ordfører Harald Furre kunne sette på armbåndet på Daniel Fjellstad Berntsen. Dermed kan 9-åringen bruke Aquarama så mye han vil. Foto: Jarle R. Martinsen

Blant annet skal barna etter 4. trinn kunne falle ut på dypt vatn, svømme 100 meter på magen og underveis dykke ned og hente en gjenstand med hendene.— Kristiansand er langt framme i å gi barna god svømmeopplæring, men det er fortsatt mange som ikke kan svømme, sier administrerende direktør i Aquarama, Unni Mesel.

Kan svømme

Tidligere har leder for svømmeopplæringen i kommunen, Carina Nordström, opplyst til oss at mens bare halvparten av landets 10-åringer ikke kan svømme, kan 80 prosent av Kristiansands ti-åringer svømme.

Lucas Dønnestad Brandt (9) svømmer godt allerede, men trenger fortsatt trening for å bli ordentlig god. Foto: Jarle R. Martinsen

— Som forteller at mye gjøres riktig i byen. Men dette tiltaket kan gi enda flere mulighet til å lære seg å svømme, sier Mesel.I tillegg til å la tredjeklassingene bruke anlegget, skal Aquarama også legge til rette for behovsprøvd svømmekurs for skoler som trenger det.

- Vi vil ha kapasitet til å gi 5-600 barn et slikt kurs, sier Mesel.

Foreldreplikt

Ordfører Harald Furre var på Aquarama mandag ettermiddag da prosjektstart ble markert. Han delte ut armbånd til den første 9-åringen som fikk medlemskapet.

- Jeg mener dette er et meget godt bidrag til å lære barna å svømme, sier Furre.

Truls Dvergsnes fra Kristiansand Stupeklubb viser et flott stup! Foto: Jarle R. Martinsen

— Men er det ikke strengt tatt foreldrenes plikt? - Jo, det er det, og dette prosjektet er avhengig av at foreldrene følger barna opp, sier han.

Rabattert for foreldrene

Inkludert i prosjektet er nemlig også rabattert foreldreinngang etter som du må være minst 11 år for å kunne komme inn alene.