KRISTIANSAND: Mannen ble pågrepet i fjor høst under en razzia. Han skal ha erkjent at han visste hva som skjedde i leiligheten i Gyldenløves gate, og skal ha skrudd opp leieprisen overfor de tre utenlandske kvinnene som bodde der da han fikk greie på dette.

Senere ble han siktet og nå dømt for straffelovens paragraf 202, som omhandler å leie ut lokaler og forstå at lokalene skulle brukes til prostitusjon. Leiligheten leide han ut fra slutten av september til slutten av oktober i fjor.

Slapp med samfunnsstraff

Straffen blir samfunnsstraff i 45 timer. I tillegg må kristiansandsmannen tåle inndragning av 12.000 kroner som han har tjent på å leie ut leiligheten. Straffen er langt mildere enn det påtalemyndigheten foreslo. De la ned påstand om fengselsstraff i 45 dager, halvparten av straffen betinget.

Men retten trakk frem flere formildende omstendigheter, og kom etter en helhetsvurdering frem til at samfunnsstraff var passende.

Blant annet ble det lagt vekt på at 36-åringen tilstod uforbeholdent i Kristiansand tingrett, noe som gjorde at saken ble avgjort ved tilståelsesdom. Uten denne tilståelsen ville mannen blitt straffet med ubetinget fengsel i 45 dager. I tillegg mener retten at «siktedes handlinger ligger i nedre sjikt av bestemmelsens anvendelsesområde. Siktede har ikke oppsøkt situasjonen aktivt, og virksomheten har kun foregått i en relativt kort periode – i underkant av én måned».

Ville hjelpe med sex-annonsering

Det ble også til en viss grad lagt vekt på at mannen har forsøkt å avslutte leieforholdet, men i dommen påpekes det at dette riktignok skjedde etter at mannen ble kontaktet av pressen for andre gang. Mannen har mistet jobben etter avsløringene i media, noe som ble vektlagt som formildende omstendigheter.

I skjerpende retning la Kristiansand tingrett vekt på mannens profittmotiv, samt at han forsøkte å hjelpe kvinnene med å opprette en profil på internett der de kunne annonsere for sine seksuelle tjenester.