KRISTIANSAND: I leiligheten i Gyldenløves gate, som politiet aksjonerte mot tidligere denne uken, fant de nemlig en notatblokk full av detaljer om prostitusjonen som skal ha foregått. Der stod det oppført tidspunkt for de seksuelle tjenestene, hvor mye som ble betalt, og antall minutter som ble brukt.

Notatblokken ble funnet på rommet til den 49 år gamle franske kvinnen, som sammen med to menn ble siktet for hallikvirksomhet etter razziaen.

Førte regnskap

Opplysningene kom fram da en 29 år gammel kvinne fra Spania avga en rettslig forklaring fredag formiddag. Kvinnen, som innrømmer å ha drevet med prostitusjon i Kristiansand, sa i avhør at det var hun og en venninne som førte regnskap med det de holdt på med.

Etter hvert endret hun forklaringen, og opplyste at også den 49 år gamle kvinnen skal ha skrevet i regnskapsboken.

RETTSLIG FORKLARING: Advokatene Sveinung Johnsen og Anita Jarvoll Hekneby forsvarer to av de siktede i halliksaken. (Foto: Jon Anders Møllen) 29-åringen skal ha kommet til Norge den 15. oktober. Planen var å feriere, og samtidig tilby sine tjenester i to uker. Etter en uke la hun ut en annonse på internett, som den 49 år gamle siktede kvinnen skal ha hjulpet henne med.

— Hun ville ikke at jeg skulle drive med prostitusjon, men hjalp meg likevel, sa den 29 år gamle kvinnen under den rettslige forklaringen.

Krevde 18.000 ekstra

Sexsalget skal ha skjedd i huset til en 35 år gammel mann fra Kristiansand. Mannen ble pågrepet under politiets aksjon tirsdag, men ble løslatt torsdag ettermiddag, siden det ikke lenger forelå noen fare for bevisforspillelse.

Les også: Halliksiktet huseier løslatt

I Kristiansand tingrett fredag kom det fram at huseieren på et tidspunkt skal ha oppdaget at det ble bedrevet prostitusjon i huset. På det tidspunktet betalte den 49 år gamle kvinnen 3000 euro i måneden i leie.

49-åringen har forklart til politiet at mannen da krevde 18.000 kroner ekstra i månedsleie. Kvinnen skal ha fått to dagers betenkningstid. Alternativene var enten å betale 18.000 kroner ekstra eller bli nektet å drive prostitusjon.

— Jeg vet at dere kan betale. Jeg har leid ut til prostituerte i ett år, og vet at dere er i stand til å betale, sa kristiansanderen, ifølge den 49 år gamle kvinnen.

Kvinnen skal da ha sagt til de andre kvinnene i huset:

— Dette skal vi klare å betale.

- Organisatorisk rolle

I tillegg til den 49 år gamle kvinnen og den 35 år gamle kristiansanderen, er en 52 år gammel mann fra Kristiansand siktet i halliksaken. 52-åringen og 35-åringen er siktet for på ulike måter å ha tilrettelagt for prostitusjonsvirksomhet.

Les også: Tre siktet for hallikvirksomhet

Politiet ønsker ikke å uttale seg detaljert om hvilke ulike roller de tre skal ha hatt, men 49-åringen mistenkes for å ha hatt en organisatorisk rolle i prostitusjonsvirksomheten.

Den 29 år gamle kvinnen og en annen kvinne ble funnet i huset i Gyldenløves gate under razziaen. Begge har adresse i Spania, og politiet mener de begge har solgt seksuelle tjenester.

Les også: Mann i 40-årene siktet for hallikvirksomhet