KRISTIANSAND/EVJE: — Det jeg kan si er at alle de som har gledet seg til Camp Woodward, ikke vil bli skuffet, sier prosjektleder for det som nå heter Flipside, Børres S. Møinichen, til Fædrelandsvennen.

Tirsdag ble det kjent at forsøket på å få det amerikanske actionsport konseptet Camp Woodward til Evjemoen er historie etter at Mike Troxel og Børre S. Møinichen takket nei til en eksklusiv lisensavtale med den amerikanske actionsportgiganten. Lisensavtalen skulle sikre dem enerett på den amerikanske merkevaren og konseptet i skandinavisk sammenheng. Slik ble det ikke.

— God dialog

— Vi har hatt en lang og god dialog med ledelsen i Woodward, men de hadde behov for kontroll på både byggingen, konseptet og innhold, noe som ikke passet oss. Vi ønsket å forankre konseptet i den norske kulturen, slik at vi lettere kunne tilpasse oss både miljøet og markedet når det skjer endringer, forklarer Møinichen.

Kostbar merkevare

Han legger heller ikke skjul på at Woodward-konseptet ble for dyrt for nordmennene. Camp Woodward regnes som verdens største treningsleir for barn og unge med fokus på actionsport som bmx, rafting, skating og snowboarding, samt kreative aktiviteter som kunst og foto, for å nevne noe. Leiren finnes fra før i Pennsylvania, Wisconsin, Colorado og California, Kina og Tyskland, og er ikke gratis å etablere.

woodward.jpg

— Vi hadde skrevet under på en konkursavtale dersom vi hadde signert den lisensavtalen, sier Møinichen uten å ville gå inn på tall.

Mer jobb

— Men det var lett å velge dem bort når vi så prislappen på navnet deres, sier han og lister opp merkevarekostnad, en årlig lisensavtale og en prosentsats på omsetningen som årsak til at samarbeidet ikke lykkes. Samtidig erkjenner Møinichen at det vil medføre prosjektet mer arbeid når de nå står uten den amerikanske merkevaren.

— Det er klart at det har en betydning for prosjektet å stå uten Woodward. Vi må bygge det hele fra bunnen av, så det blir mer arbeid. Woodward har en kjent merkevare, så vi mister den umiddelbare gjenkjennelseseffekten når vi snakker om prosjektet. I tillegg får vi noen utfordringer ved at vi ikke har samme tilgang på eliten, som når vi var i dialog med Woodward, sier Møinichen.

Han er likevel fornøyd med at de ikke reduserer prosjektets størrelse eller omfang etter at amerikanerne er ute av spillet. De ser heller ingen grunn til å utsette åpningen av treningsleiren på Evjemoen.

Skal fortsatt åpne neste sommer

— Vi tenker som før. Vi håper fortsatt å åpne dørene for den første treningsleiren sommeren 2013, slår Møinichen fast.

— Hvordan har amerikanerne reagert på at dere har avsluttet samarbeidet?

— Vi har ikke hørt noe fra dem etter at vi takket nei, forteller Møinichen, som likevel ikke bekymrer seg for de juridiske rettighetene til konseptet som nå skal gjennomføres.

— Undersøkelser viser at Woodward er de største, men ikke de eneste med et slikt konsept. Det er ikke copyright på konseptet, sier Møinichen.

Fædrelandsvennen har forsøkt å komme i kontakt med Woodward-direktør Gary Ream for en kommentar. Han har så langt ikke svart på henvendelsen.