MANDAL: — En kar kom bort til meg da jeg var på en restaurant fredag kveld. Han ba meg henge meg i kjeden jeg går rundt med, sier Andersen.

I forrige uke ble det kjent at Mandal kommune har meldt inn Mandalshallen som et lokale UDI kan bruke som akuttmottak for flyktninger dersom behovet fortsetter å vokse.

Følg FVN Mandal på Facebook!

- Det har flere tatt som om jeg personlig har ment det er riktig. Men hallen har ikke den infrastrukturen som trenges. Det er ikke en gang rømningsveier som trenges til så mange mennesker, sier han.

Fædrelandsvennen skrev torsdag at kommunen hadde meldt inn Mandalshallen som forslag til lokalitet. Da tok debatten fullstendig av på sosiale medier. Her har kommunen generelt og ordføreren fått sitt pass påskrevet.

Får høre fra kunder

Det har også kona til Andersen, Nina Bø Egeland, fått merke. Hun sitter også i bystyret for Frp. Til daglig jobber hun i Europris-butikken i Mandal.

— Hun har fått mange ubehagelige kommentarer fra kunder som ikke har sans verken for Mandalshallen som mottak eller at Mandal i det hele tatt skal ta i mot flyktninger, sier Andersen.

Han sier at han tar debatten og altså hetsen nokså med ro.

Jeg skjønner at mange opplever flyktningsituasjonen som frustrerende

— Jeg skjønner at mange opplever flyktningsituasjonen som frustrerende, sier han.

Kan få akuttplasser

I driftsstyret tirsdag opplyste han at det er i gang forhandlinger mellom de som eier bygget til Solborg (nedlagt hotell i Mandal sentrum) og Hald pensjonat om at disse nå kan bli akuttmottak for flyktninger. I så fall handler det om tilsammen 100 plasser.

- Forhandingene er helt i startfasen, sier Andersen.

Han sier at begge bygg er ment til skoleformål neste høst og at bruk som akuttmottak bare kan være for en begrenset periode.