KRISTIANSAND: Det sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding på Samferdselsdepartementets hjemmeside.

Uttalelsen kommer samtidig som Statens vegvesen, Jernbaneverket, Kystverket og Avinor AS nå legger fram sine ønsker for Nasjonal transportplan 2014-2023.

— Planforslaget handler om store prosjekt og tiltak - og om store beløp, samme hvilken økonomisk ramme regjeringen kommer til å velge. Vi vil ha et transportsystem som er trygt, miljøvennlig, universelt utformet - og som gir utvikling og vekst i hele landet, sier Meltveit Kleppa.

Nå som planforslaget er lagt på bordet, starter den politiske prosessen. Dermed sendes forslaget ut på høring med høringsfrist 29. juni i år.

— Jeg ønsker en åpen prosess og et friskt ordskifte og oppfordrer alle interesserte til å si sin mening, sier Meltveit Kleppa.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen, som har ledet arbeidet med forslag til Nasjonal transportplan for 2014-2023, var en av dem som påpekte de mange behovene som krever økt satsing fra regjeringens side.

- Vegnettet i hele landet må rustes opp

— Veksten i byene skaper et sterkt økende transportbehov. Driften og vedlikeholdet av riksvegnettet må styrkes samtidig som vegnettet i regionene og mellom byene må bygges ut. Vi må også bruke betydelige midler for å ta igjen for manglende vedlikehold, uttalte han under dagens pressekonferanse i Oslo.

Dagens planforslag er retningsgivende for regjeringen, men ikke bindene. De senere år har regjeringen bevilget penger over statsbudsjettet i takt med intensjonene i NTP, og fulgt opp denne planen.