-Spilles Listhaug inn før 1. september, vil hun selvsagt være med i prosessen videre, sier Lene Langemyr, leder av nominasjonskomiteen i Aust-Agder. Foto Reidar Kollstad

ARENDAL: — Jeg tror jeg kan bidra til å skaffe partiet nye velgere, sier Bruun-Gundersen til Fædrelandsvennen.

Hun mener skifte av toppkandidat vil gi partiet ny oppmerksomhet:

— Jeg er midt i småbarnsperioden, har et annet nettverk, og vil fokusere på det som er grunnen til at jeg gikk inn i politikken, nemlig sikre en enklere hverdag for barnefamilier, sier hun.

Bruun-Gundersen er i dag gruppeleder for Frp i Aust-Agder fylkesting, har sittet i bystyret i Arendal siden 2007, og var vararepresentant til Stortinget fra 2009 til 2013. Til daglig jobber hun som ingeniør i Nye Veier.

- Dette jeg lever for

Etter å ha kombinert jobb og politikk i ti år, har hun nå bestemt seg for å satse på politikk:

— Det har ikke vært lett, for jeg har en fantastisk spennende jobb. Men da jeg fikk gå rundt under Arendalsuka og bare være politiker, kjente jeg at det er dette jeg lever for. Det er dette jeg må gjøre.

Hun har gitt beskjed til nominasjonskomiteen at hun primært ønsker å stå på førsteplass. Men dersom innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug velger Aust-Agder som sitt nye fylke, kan hun akseptere å stå som nummer to:

— Det er veldig viktig at Sylvi får stortingsplass, og jeg vil ikke stå i veien for henne. Jeg synes også det er naturlig hvis hun velger seg vår landsdel, for hun har hatt en veldig viktig rolle i oppbyggingen av vår organisasjon, sier Bruun-Gundersen.

Listhaug i regjering

— Og dersom vi kommer i regjering, vil Sylvi Listhaug gå inn der, og da vil andrekandidaten bli fast møtende, resonnerer hun.

Dersom Ingebjørg Godskesen plasseres på topp, tar Bruun-Gundersen forbehold om andreplassen:

— Hun har såpass mange verv som medfører utenlandsreiser, at den som er vara for henne må møte veldig mye. Jeg har en så interessant jobb og så mange viktige verv her hjemme, at da vil jeg heller konsentrere meg om det, sier hun.

Åshild Bruun-Gundersen røpet at hun har statsrådsambisjoner i et intervju med Fædrelandsvennen i mai, og ønsker fortsatt å bli minister:

— Ja, helt opplagt. Men det er en stor kabal som skal legges, og jeg tror ikke det blir aktuelt nå. Først må vi vinne valget, så må samarbeidspartiene danne regjering. Men jeg stiller meg alltid disponibel for partiet, understreker hun.

- Frisk konkurranse

Ingebjørg Godskesen har sittet på Stortinget siden 2009, og ønsker en tredje periode. Foto Tore André Baardsen

— Jeg regnet med at dette ville skje, og synes det er flott at vi har mange flinke kandidater som ønsker å delta.

Det sier Frps stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen (59) som har representert Aust-Agder siden 2009. Hun har gitt nominasjonskomiteen beskjed om at hun er klar for en tredje periode, men nå kan det bli tøffe tak om listetoppen:

— Frisk konkurranse er sunt, og jeg går ikke av veien for det, sier Godskesen som akkurat nå er på språkkurs i England sammen med flere stortingskolleger.

På spørsmål om hun tar kampen med Bruun-Gundersen, svarer hun:

— Selvfølgelig!

Men også statsråd Sylvi Listhaug kan komme inn i nominasjonskampen i Aust-Agder ettersom flere sentrale politikere kjemper om de sikre plassene i hennes hjemfylke Møre og Romsdal, samt i Oslo der hun er bosatt.

— Sylvi er vel aktuell for de fleste fylker, og stiller der hun får en fast plass, sier Godskesen.

— Men personlig mener jeg at stortingspolitikere bør bo i det fylket de representerer, legger hun til.

-Spilles Listhaug inn før 1. september, vil hun selvsagt være med i prosessen videre, sier Lene Langemyr, leder av nominasjonskomiteen i Aust-Agder. Foto Reidar Kollstad

Leder av nominasjonskomiteen i Aust-Agder, Lene Langemyr, har mottatt Bruun-Gundersens ønske om en rikspolitisk karriere:— Det var et godt innspill å få, for det er sunt med konkurranse, sier hun til Fædrelandsvennen.

— Men jeg kan ikke uttale meg om de enkelte kandidatene, og nå må vi avvente den videre behandlingen i nominasjonsprosessen, legger hun til.

Frps gruppeleder i Arendal bystyre, Anders Kylland, kommenterer kampen mellom Godskesen og Bruun-Gundersen slik:

— Da har vi to sterke kandidater, og det kan fortsatt dukke opp flere.

Lokallagene har frist til 1. september med å komme med forslag. Deretter gjøres det intervjuer og settes opp listeforslag som diskuteres i ulike fora før den endelige listen blir bestemt på nominasjonsmøtet 10. desember.