— Jeg regner med at det blir et vanskelig arbeid for oss. Vi har sultne og dyktige folk i partiet, og jeg både tror og håper på flere interessante kandidater. Det er sunt med konkurranse, sier Lene Langemyr til Fædrelandsvennen.

- Jeg både tror og håper på flere interesante kandidater, sier Lene Langemyr, leder av nominasjonskomiteen i Aust-Agder Frp. Foto: Reidar Kollstad

Langemyr leder nominasjonskomiteen i Aust-Agder Frp, og tar hånd om innspill fra lokallagene som nå kommer med forslag til hvem de ønsker på stortingsvalglisten i 2017. En som kan bli en tøff utfordrer for Godskesen, er partiets gruppeleder i fylkestinget og bystyremedlem i Arendal, Åshild Bruun-Gundersen (29).Bruun-Gundersen ble i likhet med Mandals ordfører Alf Erik Andersen valgt inn som varamedlem i partiets sentralstyre på landsmøtet i april, og det ble da spekulert på om de to også ønsker nasjonal innflytelse i form av en stortingsplass.

— Fantastiske muligheter

Andersen tok seg noen runder i tenkeboksen, men gjorde det for få dager siden klart at han ønsker å satse lokalt og ikke stiller på listen til Vest-Agder Frp.

Ingebjørg Godskesen har sittet på Stortinget siden 2009, og ønsker en tredje periode. Foto: Tore André Baardsen

Bruun-Gundersen vil bruke sommerferien før hun avgjør om hun på nytt vil kjempe for en plass på Aust-Agder-listen. Fra 2009 — 2013 var hun vararepresentant for Ingebjørg Godskesen:- På den ene siden er det veldig mye spennende som skjer på Sørlandet, og som jeg har lyst til å være med på, sier Åshild Bruun-Gundersen.

— Blant annet skal vi bygge opp et nytt veiselskap og der har jeg fantastiske muligheter både i min rolle som tillitsvalgt, og ved at jeg får være med å bygge en motorvei som vi har drømt om i 40 år, sier Frp-politikeren som til daglig jobber som ingeniør i Nye Veier.

Bygge ny region

— I tillegg er jeg gruppeleder i fylkestinget i en tid da vi skal bygge en ny region på Sørlandet, og det er en ekstremt spennende oppgave. Dessuten har jeg fremdeles tro på at kommunereformen blir noe av, og det har jeg i høyeste grad lyst til å være med på, sier hun.

Åshild Bruun-Gundersen ble valgt inn som vara i Frps sentralstyre i april. Foto: Tone Sandberg

På den andre siden er det faktorer som trekker henne mot Løvebakken, og hun avslørte nylig statsrådsambisjoner i et lørdagsintervju med Fædrelandsvennen:— Det er viktig for Frp å ha kandidater å velge mellom når posisjoner skal bekles i Stortinget og regjeringsapparatet. Dessuten er det spennende å være med å påvirke de store beslutningene, og kunne være dedikert til politikken på heltid. På et eller annet tidspunkt vil jeg nok ønske å stille til Stortinget uansett, sier hun.

Men om det blir i 2017, blir først klart i august.

Samarbeid i hele Agder

Lene Langemyr sier nominasjonsprosessen blir spennende:

— I lys av kommune- og regionreformen blir det viktig å ha i bakhodet at vi må ha en kandidat som begge fylker kan samarbeide om dersom det blir fylkessammenslåing. Det er ett av momentene vi må ta i betraktning, sier hun.

Mens eksempelvis Østfold Frp allerede har stortingslisten klar, venter både Aust-Agder og Vest-Agder Frp helt til desember før de holder nominasjonsmøter.

Gisle Meininger Saudland fra Flekkefjord er klar til å kjempe om en stortingsplass for Vest-Agder. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

I vest er det avtroppende stortingsrepresentant Åse Michaelsen som leder nominasjonskomiteen, og til nå har både Gisle Meininger Saudland fra Flekkefjord og Anju Manneråk fra Marnardal gjort det klart at de er klare til kamp.I tillegg er Theodor Barndon Helland fra Kristiansand og Unni Nilsen Husøy fra Audnedal ønsket på listen av bl.a Kristiansand Frp.

Åse Michaelsen gir seg etter 12 år på Stortinget, og leder nominasjonskomiteen i Vest-Agder Frp. Foto: Tone Sandberg

— Lokallag og enkeltpersoner kan komme med innspill fram til 21. august. Da begynner vi intervjurundene. Deretter sender vi ut et førsteutkast som lokallagene kan gi nye innspill til før vi setter opp det endelige forslaget, opplyser Åse Michaelsen.