— Folk flytter inn i Abra Havn fredag kveld, og vi strekker oss så langt vi kan for at opplevelsen skal være som forventet, sier underholdningssjef Roy Bjerke i Kristiansand dyrepark til Fædrelandsvennen.

Overnatting i sjørøverlandsbyen med 1100 senger blir ikke helt den samme uten å bli vekket av en kanonade fra Den sorte dame.

- Norges dyreste rekvisitt

Sjørøverskuta, som ble bygd i Risør i 1993 og døpt av selveste Wenche Foss ved Aker Brygge året etter, har i vinter ligget innefrosset borte ved Kardemomme by.

Den sorte dame er en viktig rekvisitt i sjørøverlandsbyen Abra Havn i påska. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Kjartan Bjelland

For første gang ble en isbryter torsdag heist inn i farvannet nord for E 18 for å gjøre vei i vellinga, eller rettere sagt råk i isen. — Den sorte dame må jo være Norges største og dyreste rekvisitt, den vil vi absolutt ha med. Vi jobber nå hardt for å få den ut så den kan få fyrt av kanonene og vekket folk lørdag morgen, sier Roy Bjerke.

Etter at Abra Havn ble etablert i 2012 har dyreparken utvidet fra å være sommerferiedestinasjon til å satse stort også på påske- og høstferie. I fjor bikket besøket for første gang millionen.

80 prosent belegg

2016 kan fort bli et nytt rekordår. Per i dag ligger salget av årskort 4000 foran fjoråret, og 7000 foran 2014.

Isbryteren i aksjon inne i bukta ved Kaptein Sabeltanns Verden. Foto: Sondre Steen Holvik

— For oss er dette en tydelig respons på at vi er mer aktuelle gjennom hele året. Belegget i Abra Havn er opp mot 80 prosent på de beste dagene i påska, mens Scandic Dyreparken faktisk har fullt belegg enkelte dager, opplyser direktør Per Arnstein Aamot.Sjørøverskuta er kun tilgjengelig for skattejakt for gjestene i Abra Havn i påska, mens andre må vente til nærmere sommeren før de kan gå om bord.