Tveit ble dermed en av onsdagens budsjettvinnere, og arbeidet med hallen er allerede godt på vei.

— Kommunen er i ferd med å sende inn tegninger til departementet for å få idrettsfunksjonell godkjenning for spillemidler, opplyser økonomirådgiver Øyvind Stenvik Andersen i Kristiansand kommune.

Idrettslaget bidrar

Tveit idrettslag bidrar selv med 1,8 millioner kroner til hallen, som er estimert til å koste 30-40 millioner kroner. Nylig sto flerbrukshallen på Hellemyr ferdig til den nette sum av 80 millioner kroner, riktignok med en del flere funksjoner.

Det er gjort noen innsparinger ved Tveithallen, som skal bygges allerede i 2016.

Blant annet bygges den kloss inntil volleyballhallen på Ve skole, slik at det eksisterende garderobeanlegget kan brukes.

Om pulsen roer seg et hakk i Tveit, ventes frustrasjonen å nå nye høyder Randesund IL. Med 2600 medlemmer er idrettslaget Sørlandets største, i tillegg til å være Norges største håndballklubb.

4000 på én hall

Mens det i kommunen ellers er i overkant av 900 barn per flerbrukshall, skal det i Randesund være nærmere 4000 på én hall. Dette resulterer i 500 ukentlige bilturer ut av bydelen for å trene i Gimlehallen og Aquarama.

Folk tyter bokstavlig talt ut av hallen.

— Tveithallen skulle bare mangle, den har vi lovet i mange år. Men hva med Sukkevann og RIL, folk tyter bokstavlig talt ut av hallen. Har administrasjonen tenkt på at det å bygge på den tomta er veldig økonomisk gunstig, det kan gjøres kjapt og er høyst nødvendig, spurte Hans Otto Lund (H) i bystyret onsdag kveld.

Daglig leder i Randesund IL, Øystein Konradsen, foran Sukkevannshallen. Foto: Arkivfoto

Mens RIL altså har foreslått ny hall ved Sukkevannshallen, mener rådmannen at den bør bygges ved Kringsjå skole. Årsaken er at denne skolen trolig blir revet og erstattet av nybygg i 2019-21. Det vil gi god sambruk å bygge flerbrukshall fremfor gymsal ved denne skolen.

Avgjøres neste år?

«Hallen vil få full bruk på dagtid fra både Kringsjå og Holte skoler», heter det i budsjettforslaget.

— Det har vi veldig bra erfaring med fra andre skoler der vi har bygd tilsvarende, påpekte økonomidirektør Terje Fjellvang overfor representanten Lund.

RIL har tidligere hevdet at de kan bygge ny hall bak Sukkevannshallen til 24 millioner kroner ved å benytte eksisterende garderober og den flate, ferdigregulerte tomta.

Ny flerbrukshall i Randesund blir trolig en sak for bystyret i løpet av det neste året.

— Vi mangler Randesund. Vi har signalisert at vi ønsker begge, det burde være noe å hente økonomisk på å samkjøre de to, mente Grete Kvelland Skaara (KrF) fra talerstolen.

— Nesten alle partier har lovet idrettshall både i Tveit og Randesund, så dette må vi åpenbart prøve å få gjort noe med, fremholder gruppeleder Ivar Bergundhaugen fra Venstre overfor Fædrelandsvennen.