— Mens det i kommunen ellers er i overkant av 900 barn per flerbrukshall, er det i Randesund nesten 4000 barn på én hall. Det gjør at vi hver uke har 500 bilturer ut av bydelen for å trene i Gimlehallen og Aquarama, sier daglig leder Øystein Konradsen i Randesund IL.

Med sine 2600 medlemmer er idrettslaget Sørlandets største. Med hele 90 lag er dette også Norges største håndballklubb. Med litt godvilje har Sukkevannshallen kapasitet til å dekke behovet for treninger og kamper for 30 av lagene.

Savner talsmenn

— Vi skulle gjerne sett at det hadde vært flere folkevalgte bosatt i Randesund. Selv om alle partiene nok har fått med seg våre behov, er det nok slik at det er lettere for politikerne å se og prioritere prosjekter der de selv bor, sier Konradsen.

Her bak Sukkevannshallen hadde daglig leder i Randesund IL, Øystein Konradsen, håpet at politikerne hadde prioritert å bygge en ny flerbrukshall. Foto: Sondre Steen Holvik

Den nye flerbrukshallen på Hellemyr som politikerne valgte å prioritere først, stod nylig ferdig til den nette sum av 80 millioner kroner. Ny flerbrukshall som skulle stått ferdig i Tveit 2016 er utsatt, mens flerbrukshall i Randesund som skulle vært åpnet i 2018 er skjøvet ut i det blå.

Rimeligere hall

Ifølge daglig leder i RIL kunne en ny flerbrukshall i tilknytning til Sukkevannshallen vært bygd for en fjerdedel av prisen som på Hellemyr. Han sier de ved å benytte eksisterende garderober og utnytte den flate og ferdigregulerte tomten bak Sukkevannshallen, kunne bygd en ny flerbrukshall her til 24 millioner kroner.

— Vi er også i dialog med den nye Oasen-skolen som hadde tenkt å bygge en gymnastikksal. Idretten har ikke behov for flere små gymnastikksaler, men kunne ha stor nytte av å utnytte ledig kapasitet utenom skoletiden i en flerbrukshall, sier Konradsen.