— Det viktige nå er ikke om kommunen risikerer å miste husleie som vi har utestående. Det viktige er å redde 50 arbeidsplasser og sikre videre drift, sier daglig leder i Moseidmoen Industribygg AS, Torgeir Haugaa.

Det viktige er å redde 50 arbeidsplasser og sikre videre drift

Han er næringssjef i Vennesla kommune og har det daglige ansvaret for det helkommunale selskapet som eier fabrikkbygningene på over 6000 kvadratmeter som CG Glass leier.

Taus ordfører

Verken ordfører Torhild Bransdal eller rådmann Svein Skisland ønsker å gi kommentarer. De henviser alle henvendelser til Moseidmoen Industribygg AS.

— Vi avventer nå kravene som kommer inn til gjeldsnemnda og så må vi se hva gjeldsnemnda kommer fram til, og hva kreditorene blir stilt overfor og kan enes om. Vi er innstilt på å bidra med vårt i forhold til å ettergi leie, sier styreleder i selskapet, Lars Jørgen Hauge (Ap).

Haugaa mener eier og daglig leder i CG Glass, Eivind Brøvig har gjort en formidabel innsats, og at det er trist at han nå ble rammet av et stort tap etter konkurs hos hovedkunden.

Ingen vil spekulere i hvor store tap Vennesla kommune risikerer hvis det går galt for CG Glass.

19 millioner

Vennesla kommune har gitt store lån til Moseidmoen Industribygg. I øyeblikket skylder selskapet kommunen rundt 19 millioner kroner.

— Kommunen risikerer å bli sittende med et næringsbygg. Gjelda er jo til kommunen selv, men nå er vi ikke der ennå at noe har gått galt. Nå håper vi inderlig de 50 arbeidsplassene kan sikres, sier Haugaa.

Moseidmoen Industribygg AS har slitt økonomisk helt siden opprettelsen i 2002. Det ble opprettet for å få bygd lokaler slik at CG Glass kunne flytte fra Birkeland til Vennesla.

Det kommunale selskapet har hatt en 15 års leieavtale med CG Glass. Leien skulle gradvis økes. Om få år var meningen av CG Glass skulle kjøpe ut lokalene for restgjelden.

Den er altså fremdeles på 19 millioner kroner. I mange år har Moseidmoen Industribygg AS gått med underskudd og aksjekapitalen har vært tapt.

Kommunen måtte inn med et ekstralån for å holde det flytende for noen år siden.