OSLO: Rodriguez innrømmet i retten at hun hadde reist til Bolivia for å smugle med seg kokain hjem til Norge. Hun var også klar på at de to andre, Stina Brendemo Hagen og 22-åringen fra Lillesand, kjente til smuglerplanene.

— Vi var klare over hvor vi skulle, hva vi skulle ha med, hvordan det skulle gjøres og hvor mye vi skulle få betalt, sa Rodriguez, ifølge VG Nett.

Alle tre skulle få betalt mellom 20.000 og 30.000 kroner for oppdraget, hevdet Rodriguez.

Aktor, statsadvokat Petter Mandt, lurte på hvordan Rodriguez kunne være sikker på at de to andre kvinnene kjente til at det var kokain i bagene.

— Fordi jeg har jo fortalt dem det, flere ganger. Det vet det, det er derfor de dro til Bolivia, for å få med seg de bagene hjem, svarte Rodriguez.

Les også: Rodriguez sier Lillesand-kvinnen løy om Spania-tur

Rodriguez er nå den eneste av de tre kvinnene som fremdeles sitter fengslet i Bolivia. Hun og Brendemo Hagen ble i 2010 dømt til 13 års fengsel. Straffen ble senere redusert til ti års fengsel. I fjor rømte Brendemo Hagen hjem til Norge, etter å ha blitt løslatt mot kausjon.

22-åringen fra Lillesand rømte fra landet før rettssaken. Hun ble tiltalt i Norge, men frikjent for anklagene i Oslo tingrett. 8. mai startet ankesaken mot henne og fire andre som påtalemyndigheten mener organiserte turen.

15. mai vitnet Brendemo Hagen under ankesaken. Hun hevdet at Lillesand-kvinnen visste at de skulle til Bolivia, men at hun ikke kjente til smuglerplanene. 22-åringen fra Lillesand har forklart at hun trodde de skulle til Spania for å male et hus, og at hun først ble klar over hvor turen gikk da de kom til Gardermoen.

22-åringen nektet straffskyld da hun forklarte seg for lagmannsretten.

Saken i Borgarting lagmannsrett avsluttets 7. juni.