KRISTIANSAND/VENNESLA: — 12 ansatte blir permittert. Det er tøft å stenge en butikk i flere måneder, men vi er helt nødt til å tenke framtid. Da må vi ha større lokaler, sier butikksjef Arild Nordbø i Spar Åsane.

Stenger i ni måneder

1. oktober stenger han butikken som har en årsomsetning på drøyt 31 millioner kroner. Da kommer gravemaskinene.

Les også:

Les også:

De nye butikklokalene skal stå klare i juni neste år. Prosjektet er godkjent av politikerne i Kristiansand

Svendsengruppen AS fra Vennesla eier lokalene der Åsane Matsenter holder til. Svendsen-gruppen er selskapet til Ove Jarl Svendsen og hans barn. Venndølen har tjent seg rik på å drive supermarkeder i Norgesgruppen. De er solgt, og nå driver han eiendomsutvikling.

24 leiligheter

Svendsen planlegger en storstilt utbygging av eiendommen i Vågsbygd. Butikklokalene skal øke fra 600 til cirka 800 kvadratmeter. I første etasje kommer også parkeringsanlegg. Oppå kommer to bygningskropper i tre etasjer, med atrium i midten.

Åsane Matsenter skal rives. Det gjenoppstår slik som dette. Svendsengruppen investerer titalls millioner kroner i ny butikk og 24 leiligheter. Foto: Skisse fra utbygger

— Vi skal sette opp 24 leiligheter i ulike størrelser og prisklasser. De billigste blir rundt 2,1 millioner kroner, den dyreste vil koste litt over fire millioner, sier daglig leder i Svendsengruppen, Daniel Svendsen, til Fædrelandsvennen.Han har stor tro på prosjektet som har en totalpris på mellom 70 og 80 millioner kroner.

— Vi har ikke vært ute i markedet ennå, men det er en del interesse. Din Eiendom skal starte salg om kort tid, da får vi fasiten, sier Svendsen.

Ove Svendsen og hans bror Øyvind samarbeider om en rekke større eiendomsprosjekter. De driver også Maxi Catering og eier en rekke eiendommer i regionen, blant annet Grim Torv og Ringøens gamle anlegg på Tinnheia, pluss flere bygg i Kvadraturen.

Svendsen-familien står også bak planene om et kjøpesenter nord i Vennesla sentrum.