Dette er Tore Gustav Drivenes plan for Otraparken på Hunsøya. Kjøpesenteret er den buede bygningen nokså i midten av bildet. Foto: RAMBØLL
Jon Terje Ruenes, leder av Kjøp i Vennesla. Foto: Odd Inge Rønning Uleberg
Alexander Etsy Jensen, Frp. Foto: Odd Inge Rønning Uleberg

— Tore Gustav Drivenes skriver selv i forslag til reguleringsplan at det blir snakk om to, og ikke ett, sentrum i Vennesla. Det har vi hevdet hele tiden og det har vi ikke tro på. Så enkelt er det, sier Daniel Svendsen til Fædrelandsvennen.

Det var mandag Drivenes la fram sine endelige planer for Otraparken på Hunsøya.

Sier politikerne ja til kjøpesenter på Hunsøya, har ikke vi tro på kjøpesenter i sentrum. Da vil vi tegne om vårt prosjekt og satse på andre ting.

Daniel Svendsen fra da han lanserte kjøpesenterplanene i sentrum for politikerne. Nå sier han de ikke blir noe av hvis Tore Gustav Drivenes får bygge kjøpesenter på Hunsøya. Foto: Henrik Ihme

UltimatumHan mener kjøpesenter på Hunsøya vil utarme Vennesla sentrum, og han sier andre vil blø mer enn Svendsen-gruppen.

— Sier politikerne ja til kjøpesenter på Hunsøya, har ikke vi tro på kjøpesenter i sentrum. Da vil vi tegne om vårt prosjekt og satse på andre ting. Det er ikke synd på oss, men det er synd på alle som har forsøkt å skape noe i Vennesla sentrum. De vil få problemer, sier Svendsen.

Kjøpesenter og leilighetsprosjektet til Svendsen i sentrum er fremdeles i støpeskjeen og formelt er ikke reguleringsarbeidet i gang ennå. Svendsen venter på at kommunen skal sette i gang en områdeplan.

- Ufint

Frps Alexander Etsy Jensen reagerer på Svendsens uttalelser.

Alexander Etsy Jensen, Frp. Foto: Odd Inge Rønning Uleberg

— Dette synes jeg er skikkelig ufint fra Svendsen. Som politiker vil jeg heie på alle som ønsker å satse og investere i Vennesla. Vi kommer derfor ikke til å forskjellsbehandle den ene investoren fremfor den andre. Vi sier ja, og så får investorene selv finne ut hva de vil gjøre, sier Jensen.Til nå har politikerne i Vennesla sagt nei til posehandel på Hunsøya gjennom et krav om at butikker må være over 1500 kvadratmeter. Dette kravet gjelder likevel ikke for Hunsfos Næringspark, siden den utvikles på gamle fabrikk-reguleringer.

Mandag var politikere fra Ap, KrF, Sp og Høyre slett ikke kategoriske til nei til kjøpesenter på Hunsøya lenger. Både KrF og Ap sier saken må drøftes nøye og at situasjonen er annerledes enn da kravet om storhandel ble vedtatt.

Politikernes jobb er å legge til rette for dem som vil satse, ikke velge mellom dem.

— Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor vi ikke kan være tydeligere med en gang. Hunsøya Næringspark er i rivende utvikling. Drivenes lanserer planer som kan skape fantastisk vekst i bygda. Jeg er i hvert fall klar til å si ja, sier Frps Alexander Etsy Jensen.

— Men hva med sentrum?

— Vi sier ja til folk som vil satse der også. Jeg vil legge til rette for økt handel og vekst i Vennesla. Det er mye viktigere enn hvor i Vennesla det handles. Politikernes jobb er å legge til rette for dem som vil satse, ikke velge mellom dem, sier Jensen.

Elva og broer

Han mener det store spørsmålet ikke er konkurransen mellom sentrum og Hunsøya. Jensen mener det viktige fremover blir å finne ut hvordan forbindelseslinjene over elva kan bli best mulige.

— Både sentrum og Hunsøya blir sterke vekstsentre. Derfor er det aller viktigste å avklare hvordan elva kan bli et midtpunkt og hvordan vi kan skape broer og forbindelser. Her har det jo vært spennende forslag med å bygge ute i elva, sier Jensen.

Eiendomsutvikler Finn-Bjørn Rørvik har lansert bro med konsertscene midt i.

Arkitekt Christine Moseidjord Fjellestad har lansert broer med boligblokker oppå.

Sentrumsleder positiv

Leder av sentrumsforeningen Kjøp i Vennesla, Jon Terje Ruenes, tror ikke sentrum dør fordi om det bygges handlesenter på Hunsøya.

Jon Terje Ruenes, leder av Kjøp i Vennesla. Foto: Odd Inge Rønning Uleberg

— Det er jo veldig store og spennende planer Tore Gustav Drivenes lanserer, og det er vanskelig å si nei til noe av dette. Jeg noterer at han ønsker å bygge kjøpesenter først. Da er ikke det lett å komme utenom, sier RuenesRuenes tror ikke sentrum vil dø som følge av satsingen på Hunsøya.

— Nei, men det vil ha konsekvenser for sentrum. De må vi finne ut av, og så må vi håndtere dem, sier han.

Ruenes trekker fram hvordan Hunsøya og sentrum kan bindes sammen som kanskje ett av de aller viktigste spørsmålene for Vennesla fremover.

— Det skjer mye spennende på Hunsøya og vi i sentrum jobber nå med en strategisk plan for hvordan vi skal vokse fram mot 2025. Jeg synes forslagene om broer med konsertområder og broer med bebyggelse, bør jobbes videre med Kan vi skape vekst på begge sider av elva, og gjøre elva til midtpunkt, er det veldig spennende, sier Ruenes.