Daniel Svendsen, daglig leder av Svendsen-gruppen AS. Foto: Kjartan Bjelland

VENNESLA: — Vi har jobbet i to år med en ny løsning som bedre ivaretar naboene. Nå har vi det på plass, og ønsker å komme i gang, sier Daniel Svendsen, daglig leder i Trekanten Bygg AS og utbyggingsselskapet Vardehei Utvikling AS til Fædrelandsvennen.

Svendsen ber nå Vennesla kommune gi rammetillatelse og innvilge diverse dispensasjoner, slik at utbyggingen kan komme i gang.

Vi har mange som presser på etter at vi lanserte bygg- og deleforbud. Sentrum nord er attraktivt, og det bare understreker behovet for å vente med enkeltprosjekter slik at vi kan se ting skikkelig i sammenheng i en overordnet plan.

Daniel Svendsen, daglig leder av Svendsen-gruppen AS. Foto: Kjartan Bjelland

To blokkerDe nye løsningene betyr at to blokker på fire etasjer vris og legges parallelt med fylkesvei 405, samt at det blir 33 leiligheter i stedet for 39. Samtidig økes samlet byggeareal til over 2800 kvadratmeter.

Daniel Svendsen avviser at prosjektet kjøres framfor å unngå å bli stoppet av bygge— og deleforbudet for hele sentrum nord, som politikerne har lansert og som skal avgjøres til høsten.

Bygg- og deleforbudet er på trappene fordi det er mange store utbyggingssaker samtidig nord i sentrum. Plansjef Eivind Mauland har bedt om at alt settes på vent til man får sett ting i sammenheng.

Blant annet planlegges en stor rundkjøring til flere titalls millioner på fylkesvei 405 som utbyggerne må regne med å bekoste.

Les også: Ny rundkjøring

Det er særlig tre store prosjekter som er kjent.

• BRG, Tom Magnussen og Forbrukersamvirkets utbygging i Sentrumsveien

• Svendsens utbygging av kjøpesenter og leiligheter på Nesheim-tomta.

• Svendsens utbygging i Vardehei. (dette er den eneste med en godkjent reguleringsplan fra før)

— Fremskynder dere Vardehei slik at leilighetesprosjektet kommer unna kostnader til rundkjøring?

— Vi frykter ikke en eventuell, ny rundkjøring, da denne ikke vil ha noen påvirkning på boligene i dette prosjektet. Det er to ulike saker, sier Daniel Svendsen.

For leilighetsprosjektet er en mindre rundkjøring allerede godkjent.

Lang forhistorie

Prosjektet på de gamle eiendommene til Gundersen og Oksum i Vardehei Syd har en lang forhistorie. I starten ble prosjektet kalt Perla, og Grimstad-mann Loyd Kleivene la opp til en storstilt utbygging. Det var mange runder att og fram med kommunen og store protester fra naboer.

For et par år siden overtok brødrene Ove og Øyvind Svendsen og sønnene til Ove Svendsen. To blokker med 39 leiligheter ble godkjent på betingelse av en mindre rundkjøring på fylkesvei 405. Les også:

Les også:

Kritiske

Leder i bygg— og miljøutvalget, Solveig Robstad, sier det er lov for utbyggere å prøve seg:

— Nå må vi se på om endringene i prosjektet er så store at vi må ha flere runder, og om ikke prosjektet må utsettes i påvente av en total plan for sentrum nord. Jeg vil ikke forskuttere noe, utover at vi kan jo ikke bygge flere rundkjøringer etter hverandre i dette området, sier hun.

Plansjef Eivind Mauland sier mange utbyggere nå er ivrige for å få bygget i sentrum nord. Han er skeptisk til å si ja til Svendsen nå.

— Vi har mange som presser på etter at vi lanserte bygg- og deleforbud. Sentrum nord er attraktivt, og det bare understreker behovet for å vente med enkeltprosjekter slik at vi kan se ting skikkelig i sammenheng i en overordnet plan. Det vil nok bli mitt råd, men politikerne må gjøre den avklaringen, sier han.