KRISTIANSAND: — Hvis ikke kommunen kan bevilge oss mer penger er det rett og slett ikke mulig for oss å holde åpent i det lange løp, sier daglig leder ved Vision Skatepark, Mike Troxel , til fvn.no.

Foto: Arkivfoto: Jon Anders Skau

Han er nok en gang på tiggerunde hos Kristiansand kommune for å få dem til å bevilge mer penger til skateparken på Lund. Troxel håper på et tilskudd på 250.000 kroner når kommunebudsjettet skal revirderes den 22. juni.

Trenger penger til leie

— Vi har allerede fått 400.000 kroner av kommunen i år, men vi ber om til sammen 650.000 kroner, noe som tilsier leien vår, sier Troxel og legger til:

— Jeg ber kun om det vi trenger selv om alle sier at vi bør be om mer, så vi kanskje kan ende opp med den summen vi trenger, sier han og peker på at kommunen alltid har gitt mindre enn forespurt.

I 2008 ba skateparken om 500.000 og fikk 350.000. I 2009 ba parken om 500.000 og fikk 400.000. I 2010 ba parken om 550.000, men endte opp med 410.000. — Helt siden starten av skateparken har vi påpekt at uten tilstrekkelig støtte fra kommunen, er vi ikke bærekraftige, sier Troxel.

Uten å ha fått gehør i kroner og ører. Han mener parken nå er inne i en kritisk fase hvor skateparkens fremtid står på spill.

Billig løsning

Troxel mener de sårt tiltrengte midlene ikke er den store summen for Kristiansand kommune å komme opp med for å opprettholde Kristiansand eneste innendørs skatehall. Han poengterer at skateparkene i henholdvis Oslo og Bergen kostet 25 millioner å bygge i tillegg til å være langt dyrere i drift enn skateparken i Kristiansand.

Vision Skatepark ble i stor grad bygget på dugnad og driftes i dag via inntektene på stedet, tilskudd fra næringslivet samt kommunens bevilgninger.

— I tillegg er vi større, vi har lengre åpningstider og tilbyr mer engasjement for en brøkdel av prisen, argumenterer han.

Reelt behov

Troxel har sammen med Vision skateparks foreldrestyre møtt Kristiansands kulturstyre for å redegjøre for sitt behov. De opplever at politikerne er positive til tilbudet og arbeidet de gjør, men ønsker at dette nå skal komme til uttrykk i form av bevilgninger.

— Jeg kan ikke møte dem hvert år for å forklare dem at dette er et reelt behov, men hvilket valg har jeg, sukker Troxel oppgitt.

Han mener skateparken i løpet av sine to leveår har vist at de er en viktig ressurs for byen. Troxel peker på det stadig voksende skatemiljøet og samarbeidet de har med blant annet Aktiv fritid, NAV, Ungetat, politiet og barnevernet.

— Jeg håper politikerne ser verdien i det vi gjør og at de kan bevilge pengene vi trenger til videre drift, sier han.

BRUKER HALLEN: Vision Skatepark har flere brukere innom daglig. Fra venstre Elias (14), Thomas (11), Per (15), Sebastian (14), Sigmund (12), Bård (11), Faton (13), Kristoffer (13), Nathalia (14, bak hjelmen) og Tor-André (16) på bursdagsfesten til Vision som ble arrangert tidligere i år. Foto: Monika B. Birkeland