Som første parkeringshus i Kvadraturen, er det nå innført makstid i p-anlegget i Gyldenløves gate. Står du parkert i mer enn tre timer, risikerer du å få en tilleggsavgift på 300 kroner.

Dermed er det ikke lengre mulig å stå gratis parkert med elbil i Børsen gjennom en hel arbeidsdag.

— Innføring av makstid har skjedd kontinuerlig i Kvadraturen det siste året. Publikum må følge med, for dette er trafikkregler i sin alminnelighet, sier Raymond Solaas, daglig leder i Kristiansand parkeringsselskap, til Fædrelandsvennen.

Les også:

Skiltet ved innkjørselen

Fra før er det innført makstid på gateparkering flere steder, samt på enkelte parkeringstomter i Kristiansand.

De nye reglene for parkeringshuset i Børsen står skiltet ved innkjørselen til anlegget. Dette er det flere elbileiere som ikke har fått med seg, og dermed fått gul lapp på ruta.

— Det er stadig flere områder som blir skiltet med maks tre timer, så det er ikke noe nytt. Vi har fulgt de offentlige reglene for skilting, sier Solaas.

Makstid på tre timer ble innført i Børsen tirsdag denne uka. Foto: Birgitte Vaksdal

— Må følge med

Han oppfordrer bilister til å være våkne før de setter bilen fra seg.

— Det er sikkert ikke hyggelig å få en avgift, men poenget er at man må følge med. Det skjer forandringer i en by, og man må ikke stole på gammel vane, men følge med på skiltningen. Vi har skiltet om andre deler av byen også, og behandler dette på lik måte som annen skiltning.

Flere elbiler fikk p-bot i Børsen torsdag. Foto: Birgitte Vaksdal

— Hvilke andre steder er det planer om innføring av makstid?

— Det er varsler at dette kan komme videre opp mot Kongens gate og Østre Strandgate og videre opp mot Elvegata.

Les også:

Så ikke skiltet

Petter S. Falkum er blant elbileierne som ikke har fått med seg de nye reglene i Børsen p-hus. Da han skulle hente elbilen ved 18-tiden torsdag kveld, hadde han fått bot på ruta.

— Tilleggsavgift? Dette må være noe nytt, sier Petter S. Falkum til Fædrelandsvennen.

Petter S. Falkum ble noe overrasket da han oppdaget et gebyr på 300 kroner på elbilen sin da han hentet den i Børsen torsdag kveld. Foto: Birgitte Vaksdal

Han hadde ikke oppdaget den nye skiltingen da han satte bilen fra seg før jobb.

— Jeg har ikke noe imot tidsbegrensning, og ser jo i ettertid at det er satt opp skilt som jeg ikke har sett. Da er det bare å betale, sier Falkum.

Les også: