Det forteller nesteleder i KS, Mette Gundersen (Ap) fra Kristiansand.

Onsdag var det møte mellom den administrative ledelsen i KS, justisministeren, barne— og familieministeren og kommunal- og moderniseringsministeren for å diskutere flyktningsituasjonen. Sammen med statsrådene møtte departementsrådene og øvrig embetsverk, i tillegg til ledelsen i UDI.

Alvoret

— I møtet stadfestet vi alvoret i den situasjonen vi ser i dag, som vil vare i mange år framover, sier Gundersen til Fædrelandsvennen.

KS har fremmet klare krav om at kommunesektorens utgifter skal dekkes av Staten, krav som KS vil fortsette å fremme. Og når KS spør i kommunesektoren hva som bekymrer mest:

Bekymret

— Kommunesektoren er mest bekymret for hvordan utfordringene med å tilby flyktningene skole og arbeid skal løses, sier Gundersen.

I møtet var det enighet om å opprette gode møteplasser mellom kommunesektoren, statlige myndigheter og de største kommunene. Dette for å bedre informasjonsflyten, og stanse opplevelsen i flere kommuner om at Staten bare trer akuttmottak ned over hodene deres.

— Vi skal også gå ut i et felles initiativ overfor kommunesektoren, der vi sammen understreker alvoret i situasjonen når så mange kommer, og så mange skal bo og integreres, sier Gundersen.