KRISTIANSAND: En lettet Sol Nodeland har akkurat fått beskjeden om at galleri og kaffebaren hennes får skjenkebevilling når fvn.no ringer henne onsdag kveld.

— Dette var en stor fornøyelse. Av og til kan livet være veldig gøy. Det kan være mange tøffe tak og harde bakker, men dette var gøy. Det er godt å føle at det nytter å kjempe, forteller en entusiastisk Sol Nodeland.

Bystyret gikk med det imot formannskapet i Kristiansand, som i november stemte nei til å gi galleriet og kaffebaren skjenkebevilling.

— Totalt 38 av 53 stemmer gikk inn for å gi skjenkebevilling til Galleri Sol, forteller Vidar Kleppe, leder av Demokratene.

- En milepæl for Kristiansand

Sol Nodeland mener avgjørelsen er en milepæl for Kristiansand.

— Dette er en stor seier for meg og galleriet, men kanskje en enda større seier for Kristiansand by. Jeg tror dette er en milepæl for byen vår, sier hun.

Nodeland er glad for støtten hun har fått fra byens befolkning.

— Dette har skjedd takket være engasjementet i byen.

Saken skapte stor debatt

Saken skapte stor debatt etter at kommunen hadde nektet bevilling fordi det reises et leilighetskompleks like ved Sol Nodelands galleri i gamle ærverdige Oddernes rådhus ved gamle Lundsbroa. Reglene i Kristiansand sier man ikke skal ha skjenkesteder inne i boligområder.

Nå ser Nodeland frem til å ha skjenkebevilling på plass.

— Først må jeg gå på et kurs for å få lov til å servere alkohol, og så setter jeg i gang så fort jeg er klar, smiler hun.

Planleggingen av arrangementer er allerede i gang.

— Jeg er i full gang med å planlegge menyer, bestille mat og legge en plan. Det er ikke mangel på ideer og drømmer, forklarer fotografen.