SØGNE: Til et skriftlig spørsmål fra Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Henning Skumsvoll fra Vest-Agder, svarer samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa at Statens vegvesen umiddelbart vil sette opp midtrekkverk i Trybakken.

«Det har dessverre vært flere alvorlige ulykker på E 39 de siste årene. På strekningen der den siste ulykken skjedde, er det et 1,3 kilometer langt forbikjøringsfelt. Statens vegvesen vil umiddelbart sette opp midtrekkverk på 400 meter av strekningen», heter det i svaret fra statsråden.

Midtdeler i svingen

— Svaret er positivt. Men det er tragisk og trist at fire liv måtte gå tapt. Nå er det viktig å gjennomføre tiltak slik at ikke flere liv skal gå tapt på strekningen, sier Henning Skumsvoll til fvn.no.

To 18-åringer og to 20-åringer mistet livet i ulykken fredag 10. september, da de kolliderte med en møtende lastebil i Trybakken. Ungdommene var i ferd med å kjøre forbi en annen bil i forbikjøringsfeltet opp bakken, da bilen, en BMW, kom over i motgående kjørefelt og traff lastebilen.

Ifølge Statens vegvesen vil midtrekkverket bli satt opp i svingen hvor ulykken skjedde.

— Vi har satt i gang allerede med planleggingen. Midtrekkverket skal settes opp i begynnelsen av bakken, i kurvene hvor ulykken skjedde. Det trengs tre kjørefelt for å sette opp midtrekkverk, sier distriktssjef Johan Mjaaland i Statens vegvesen i Vest-Agder.

- Raskeste vi klarer

Hastetiltaket som nå skal gjennomføres på strekningen vil trolig koste mellom 500.000 og en million kroner.

— Dette vil ta litt tid. Det er en så stor jobb at den må ut på anbud. I tillegg vil det være vanskelig å gjøre jobben vinterstid. Med planlegging og kontraktering med entreprenør, vil midtrekkverket stå ferdig tidlig på våren. Det er det raskeste vi klarer hvis vi skal følge spillereglene som gjelder, sier Mjaaland til fvn.no.

Håper på mer

Distriktssjefen opplyser imidlertid til NRK Sørlandet at han ikke tror 400 meter med midtrekkverk er nok.

— Vi skal ha en grundig gjennomgang og vurdering av strekningen, sier han til fvn.no.

I svaret fra samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa heter det også at Statens vegvesen skal gjennomføre en trafikksikkerhetsinspeksjon for E 39 mellom Kristiansand og Stavanger for å vurdere behovet for strakstiltak på flere steder.

— Det kan bety at vi får flere midtdelere i Vest-Agder. Jeg håper det, sier Henning Skumsvoll.