— Beina kjentes veldig gode. Jeg satt i første gruppe på rundt 20 mann opp og over den siste bakken i den avsluttende runden. Jeg er vanligvis ikke blant dem som sitter i tet i slike bakker, men i dag gjorde jeg det, forteller Røinås til teamsparebankensor.no.

Tung dag for Dahl

Han satt i rygg på etappevinner Alexander Kristoff da uhellet skjedde - kun tre kilometer før mål. Spurten i motbakke var som skapt for Røinås.

— Her gikk det oppover, og det er noe lille meg har en fordel av. Morgendagens etappe blir nok kanskje også avgjort med mange i spurt, men den finishen er ikke så velegnet for meg. Men for all del, kjennes beina like bra, så er jeg forhåpentligvis med og fighter om topp-plassering, fortsetter sørlendingen, som trillet i mål på 94. plass - 4,10 bak vinneren.

Han syklet i helga inn til ensterk 12. plass i U23-EM.

I tillegg til Røinås, syklet Team Sparebanken Sør (TSS) også for Herman Dahl på torsdagens spurtetappe, men kristiansanderen hadde ingen god dag, og trillet i mål på 35. plass.

Vangstad beste sørlending

Dermed ble lagkamerat Andreas Vangstad beste sørlending med sin 34. plass, 11 sekunder bak Kristoff.

— Vi fikk ikke et resultat som ønsket. Hadde Fridtjof sluppet punkteringen, tror jeg sikkert han ville ha fått en topp-10-plassering. Når vi ikke nådde opp i spurten, var det likevel veldig viktig at våre fremste sammenlagt-kandidater, Andreas Vangstad og Carl Fredrik Hagen, satt i feltet, sa Atle Kvålsvoll.

Kristiansanderen Krister Hagen, som sykler for Team Coop Østerhus, endte på 55. plass, også han 11 sekunder bak mens Andreas Erland fra TSS ble nummer 84 - 2,02 bak Kristoff.

I dag sykler rytterne en etappe på 162 kilometer fra Evenskjer til Setermoen, og den kommer trolig også til å bli avgjort i en massespurt.