Se video øverst i artikkelen!

ARENDAL: Det var 2. april i år at tyvene slo til hos urmakerforretning Marcussen i Arendal. Tre menn med asiatisk utseende kom inn i butikken og utga seg for å være kunder og interessert i klokkene i butikken. Videoklippet fra tyveriet ble vist iTv 2-programmet «Åsted Norge» mandag kveld.

Borte 13 sekunder

Videoen fra overvåkingskameraet viser hvordan de tre mennene distraherer den ansatte ved å gi seg ut for å være interessert i en eksklusiv klokke. De snakker engelsk, og ber blant annet om å få prisene i forskjellige utenlandske valutaer.

Ekspeditøren åpner klokkeskapet og tar ut en klokke. Etter en stund forlater ekspeditøren rommet mens klokkeskapet fortsatt står åpent. Hun er bare borte i 13 sekunder, men det er nok til at den ene av de tre mennene greier å smette bort til skapet og ta med seg et Breitling-ur til en verdi av 135.000 kroner.

De tre mennene av asiatisk utseende later som de er svært interessert i å kjøpe en eksklusiv klokke. De får ekspeditøren til å åpne skapet og ta ut en klokke, og senere til å gå inn på bakrommet. Foto: Politiet/overvåkingskamera

— Vi håper noen kan gjenkjenne disse tre mennene. Når vi får inn en slik sak, vil vi finne ut mest mulig om hvordan de opererer, se hva som skjedde og tyvenes bevegelser. Så ser vi om vi har lignende episoder fra andre steder i landet. Akkurat her har vi ikke fått inn treff på noen lignende tyverier. Vi står foreløpig uten gjennombrudd i saken, sier Wigdis Irene Songedal, etterforskningsleder ved Arendal politistasjon til Fædrelandsvennen.

Har fått tre tips

Men etter at programmet ble sendt på Tv 2 mandag, har Songedal mottatt tre tips.

— To av tipsene er interessante, og sier noe om at disse personene muligens er observert av vitne her sørpå på et tidligere tidspunkt. Det er også tips om at de er sett østpå. Etterforskningsmessig jobber vi aktivt med disse tipsene for å innhente mest mulig informasjon, opplyser Songedal.

Politiet tror de tre mennene er vant med å opptre sammen og at de har spesialisert seg på denne typen tyverier. Foto: Politiet/overvåkingskamera

Politiet har foreløpig ikke fått inn tips etter at videoen med tydelig bilde av de tre gjerningsmennene ble vist på tv 2 mandag.— Det vi selvsagt håper på, er å få inn tips fra folk som har sett dem. Hvis noen kan gjenkjenne dem fra andre steder, kan vi nøste videre på tyvenes bevegelser. Vi tror dette er personer som har spesialisert seg på denne typen tyverier. Vi tror ikke de har tilhold her, men siden vi ikke vet så mye om deres bevegelser, kan vi ikke si noe sikkert, sier Songdedal.

- Dyrt ur

Tyveriet skjedde mellom klokka 14.00 og 16.00 lørdag 2. april. De ansatte oppdaget ikke umiddelbart at klokka var borte, opplyser Songedal. Hun

Mens en av mennene har rollen som kunde, vandrer de to andre mennene mer rundt i lokalet. "Kunden" blir stående ved disken hele tiden. Foto: Politiet/overvåkingskamera

sier at urmakerforretningen har opplevd tyverier før, men ikke i denne prisklassen.

— Dette uret ligger helt i øvre prisleie, sier Songedal.

Uret er av typen Breitling Chronomat 44.