KRISTIANSAND: Nok en gang er biler i Kristiansandsområdet utsatt for tyveri av ekstrautstyr. Natt til torsdag har ni biler på privatadresser på Søm og Hånes blitt rensket for ratt og navigasjonsutstyr.

Politiet i Randesund har torsdag kveld informert på sine Facebook-sider at de har mottatt ni anmeldelser i løpet av dagen.

— Mobile vinningskriminelle som sikter seg mot biler er svært aktive i byen vår om dagen. Bare etter i natt har vi opprettet 9 anmeldelser etter at biler på både Søm og Hånes var blitt utsatt for det som fremstår som målrettede og profesjonelle tyverier, opplyser politiet.

Natt til torsdag har ni biler på privatadresser på Søm og Hånes blitt rensket for ratt og navigasjonsutstyr. Foto: POLITIET

Torsdag har de undersøkt åstedet for å sikre spor.Tyvene har entret gjennom førervinduet uten å åpne døra, med profesjonelt verktøy.

— Det som også er spesielt er at flere av bilene har stått rett ved siden av bolighus, gjerne med soveromsvinduene åpne. Det er derfor grunn til å tro at de i tillegg til å være raske, er varsomme med å lage for mye lyd, melder Randesund-politiet videre på Facebook.

Flere bilinnbrudd

Innbruddene skjedde snaue to uker etter at bilforretningene Bertel O. Steen i Vågsbygd og Bavaria i Sørlandsparken ble utsatt for samme type tyveri. Da ble ratt og airbager stjålet fra til sammen ni biler hos de to forhandlerne, og politiet har mistenkt at mobile vinningskriminelle står bak.

— Innbruddene i natt er hvertfall gjort i samme modus, men vi får se om det kan ha noen sammenheng, sia operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt torsdag formiddag.

Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som har tips i saken. De kan ta kontakt med Randesund politistasjon på 38056750.

Dyre biler

Gjerningsmennene har valgt ut dyre biler av merkene Audi, BMW og Volkswagen natt til torsdag. Tyveriene virker til å være svært målrettet, ifølge politiet.

Også tidligere i sommer og vår har utstyr som ratt, aribager, navigasjonsutstyr og lykter blitt stjålet ved flere anledninger fra bilforretninger og private biler i Kristiansand.