KRISTIANSAND: Klokken 09.09 meldte politiet på Twitter at de fortar åstedsundersøkelse ved to bilforretninger i Kristiansand. Det har vært flere innbrudd i biler ved bilforretningene.

— Vi fikk inn melding om innbruddene i morges, og har sendt ut krimteknikere til Bertel O. Steen for å sikre spor. Der hadde det vært innbrudd i flere biler, og det ble også sendt en politipatrulje til Bavaria i Sørlandsparken, hvor det hadde vært innbrudd i to biler, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Krimtekniker Asbjørn Follerås forteller at torsdagens bilinnbrudd stort sett er gjort etter samme oppskrift som tidligere bilinnbrudd i regionen.

— De bruker samme fremgangsmåte ved å knuse ei rute, og de tar dyre deler som er lite omsettelige i Norge, sier Follerås.

Rattet var borte i de fleste av bilene som ble utsatt for innbrudd utenfor Bertel O. Steen i Vågsbygd natt til torsdag. Foto: Eirin Margrethe Fidje

Ingen mistenkte

Politiet har foreløpig ikke noen mistenkte i saken.

Noen av bilene har fått stjålet ratt og airbag. Foto: Eirin Margrethe Fidje

— Vi kan ikke utelukke at det er mobile vinningskriminelle som står bak, men foreløpig har vi ikke konkrete mistenkte. Nå sikrer vi spor på åstedet i håp om å finne spor etter gjerningspersonene, sier Kleivane.Bilforretningene det dreier seg om er Bertel O. Steen i Vågsbygd og Bavaria i Barstølveien.

Stjal ratt og airbager

Ved Bertel O. Steen har totalt sju biler, alle Mercedes, fått knust vinduet på førersiden. Tyvene har fått med seg ratt og/eller airbag fra seks av disse.

Arne Nilsen, salgsdirektør ved Bertel O. Steen i Vågsbygd. Foto: Eirin Margrethe Fidje

— Dette er så målbevisst som det kan få blitt. De går etter eksklusive merker, og tar få, men dyre deler, sier salgsleder ved Bertel O. Steen i Vågsbygd, Arne Nilsen.Han anslår at hver bil er påført skader for rundt 60.000 kroner. Bertel O. Steen hadde ogsåinnbrudd i seks biler i juni i år. Også da ble det stjålet airbager og ratt.

— Innbruddene i natt er nesten tro kopi fra forrige gang. Det er ergerlig, for dette er ikke gratis for oss. Vi kommer til å gjøre tiltak for å prøve å forhindre slike innbrudd fremover. Vi har kameraovervåkning, men det er tydeligvis ikke nok, sier Nilsen.

Mindre omfang

Hos Bavaria i Sørlandsparken er det gjort innbrudd i to biler.

— Det er stjålet to ratt. Heldigvis var det ikke så stort omfang denne gangen, sier Jarl Richard Dalen, daglig leder ved Bavaria i Sørlandsparken.

Bavaria opplevde også lignende innbrudd tidligere i år. I mai brøt noen seg inn i fire biler ved bilforhandleren, og stakk av med GPS, airbag og ratt.

Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Det er ifølge Dalen uklart når innbruddene har skjedd, men tyvene har vært på ferde en gang i løpet av natt til torsdag.

Har du tips eller bilder? Kontakt oss påtips@fvn.noeller 03811!

Saken oppdateres.