— Denne gangen dreier det seg om frontlykter og navigasjonsutstyr fra Audi og Volkswagen, sier Frode Smith, leder av allmennavsnittet i Kristiansand-politiet.

De aktuelle bilene er i privat eie. En av dem sto parkert på Tinnheia, mens tre av dem befant seg i midtre Vågsbygd da tyvene slo til og forsynte seg av den kostbare innmaten.

— Vi mistenker at mobile vinningskriminelle står bak, sier Smith.

Slo til mot BMW-forhandler

Liknende tyverier er blitt meldt flere steder. Natt til 30. mai hadde BMW-forhandler Bavaria Kristiansand innbrudd i fire biler utenfor bilforretningen i Sørlandsparken. Da forsvant navigasjonssystemer, airbag og et ratt.I april forsvant liknende utstyr til en verdi av én million kroner fra ti biler samme sted. Tyvene knuste både side- og bakruter for å komme til.

- Er det en sammenheng mellom BMW-innbruddene og dem natt til i fredag?

— Det er i alle fall samme modus, så mobile vinningskriminelle er tydeligvis i sving i distriktet, sier Smith.

Ifølge Dagbladetmøtte åtte rumenere møtte nylig i Oslo tingrett tiltalte for tyveri av innebygde GPS-er, stereoanlegg, ipader, solbriller og CD-spillere fra over 60 biler. De ble avslørt i desember i fjor. Denne våren kan nye bander ha vært i sving flere steder på Sør- og Østlandet.

Lås bilene inn

— Lås bilene inn i garasje om mulig. Ellers ber vi folk som ferdes ute om natten om å være obs på utenlandskregistrerte biler som kjører rundt i boligfelt, sier Frode Smith i Kristiansand-politiet.

Til nå er det tyske biler som har vært mest utsatt for utstyrsinnbrudd. Bavaria i Sørlandsparken kjører nå så mange biler som mulig inn i verkstedet eller i salgslokalet.

— I tillegg vil vi installere flombelysning med bevegelsessensorer på plassen utenfor butikken, opplyser verkstedsjef Bjørn Heia hos BMW-forhandleren.