Telefonen vil være åpen både lille julaften og julaften. Opplysningskontoret for kjøtt har tatt innover seg at ribbesteking kan gi selv den meste erfarne av oss traumer. Lille julaften og julaften holder de linjene åpne. Fortviler du, er det bare å ringe 82030200. Den holder åpent til klokken 17 dagen før den store dagen og mellom klokken 9 og 17 på selveste julaften.

– Men da stenger vi og setter oss selv til bords, sier informasjonskonsulent Knut Munthe Olsen til NTB.

34-åringen skal selv spise ribbe, tilberedt hjemme hos mamma i Sogndal.

Ti personer har tatt på seg oppgaven med å besvare telefoner fra publikum. Prisen er satt til 0,59 kroner for oppringningen og 3,26 kroner for hvert minutt. Prisen er beregnet ut fra hva de koster å ha medarbeiderne på jobb disse høytidsdagene.

Undersøkelser utført av kontoret og den daglige erfaringen fram mot julen, viser at selv den mest erfarne på kjøkkenet føler seg både liten og hjelpeløs når det ikke skjer noe som helst der inne bak ovnsvinduet.

– Vi er forberedt på ulike grader av krise. Men vi oppfordrer folk til å ringe før krisen er total. Har Sølvguttene startet oppvarmingen uten at det skjer noe, kan vi hjelpe. Men husk at sprøheten kommer helt til slutt, når fettet er blitt helt varmt. Det gjelder å ha is i magen, sier informasjonskonsulenten.